Anak sy kene tahan wad NICU . Doakan utk anak sy cepat sembuh

Semalam selamat bersalin dgn normal and byk jahitan kene. Tp ibu mana sanggup tgk ank dia lemahkn. Doakn anak sy lepas kluar dari NICU dihospital Serdang. Sy tak sempat nk jmpe and bg dia menyusu. Doctor trus bwk lari ank saya. Katanya nafas dia laju. Hope takde pape laa . Sy dh rindu sgt dgn anak sy. Pump susu pon xnk kluar byk. Xthu nk buat cmne.

Anak sy kene tahan wad NICU . Doakan utk anak sy cepat sembuh
96 Các câu trả lời

sabar ye sis,sama mcm sya anak nmbo 2 pnafasan laju lahir je trus msuk nicu..on atibiotik 5hr...alhamdulillah nurse sruh saya admid wad sma ngn bby,dpt sya bg bby susu bdan tp susu bdan tak bnyak,nurse sruh cmpur dgn susu formula yg hspital bg..sis jgn rsau smuanya ok nt insha allah

Semoga Dipermudahkan urusan dan baik2 semuanya. Aamiin.. Sis kena kuat demi anak..mcam saya anak dah 20hari kat nicu, Tambah2 ank 1st..Nak tengok hari2 xboleh, rumah dg hospital jauh. hari2 xputus doa utk anak moga diberi kesembuhan dan kesihatan berpanjangan supaya dia terus kuat

5y trước

Iyee.. Xboleh selalu lgipun pantang xhabis lgi

semoga sis Dan baby cepat sihat.......sya pun Akan bersalin Di hospital serdang nanti....btw nk tnya husband boleh masuk sekali ke masa nk bersalin nanti.....smpai skrg msih tertanya2 lagi.....Ada klinik kata boleh Ada YG kata X boleh.......

Semoga anak puan cepat sembuh...aminn..try buat breast massage n sambil2 tue tgk gambar baby...jika susu keluar less than 3 days try syringe out@ letak dlm bekas kecil n bagi kat baby nanti..dlm susu ibu ade colostrum n it's good for baby's antibody..

Jgn stress sis. Ank sulong sy dulu pn masuk nicu.. Sbb lemas. Kalau kita stress mmg susu xnak kluar..smpi bengkak2 nangis dibuatnya.. Urut pelan2 dn keep on pam sntiasa.. Think positif igt nk bg susu utk ank.. InsyaAllah Allah permudahkan.. ☺

baby saya tu ari pun mcm tu. saya bersalin emergency czer..5 hri doc on antibiotik n oksigen. in shaa Allah xde pape baby sis tu. Allah bg sis peluang utk reht n kumpul tenaga sblm melyn baby nt. n sis trus je doa bebyk utk baby jgk yer.

Semoga awak dan anak cepat sembuh amin. Kalau boleh jangan guna pump sebab susu kita sikit awal awal ni. Awak picit atau urut breast tu ada susu nya awak tadah guna bekas kecik boleh simpan untuk anak. InsyaAllah

5y trước

Ouhh yeke mcmtu. Sbb sy ank first xde pengalaman. Tq ye

moga dipermudah sis... sy awal bersalin oun susu mcm xmau keluar... then dalam 3 hari lepa bersalin alhamdulillah baru meriah susu smpai ke bgkak susu pulak 🤣 apa pun moga dioermudah urusan sis & baby 🤗

5y trước

Yeke sis? Ank pertama mmg mcmtu ye? Sy rsa klau bg direct susu sy lg byk. Tp klau pump mcm xmeriah setitik setitik

Sbar byk2 sis.. Smala Kt 2 sis.. Sy pn ank dktr amek g kat wad nice sb nfas baby Lju..smgu gak baby kat wad tu, sy yg blh blik umh dlu.. Dktr bg antibiotics kat baby.. Allah je tau prasaan sy msa tu..

5y trước

Sma la kt 2..smg bby cpt smbuh

Sama mcm sy masa bersalin anak first, bnykkn berdoa yer sis. Nurse dan petugas kesihatan pasti bersungguh2 bantu ank sis. Allah ada. Pasti Allah akn beri y terbaik. Moga sis dan ank cepat sihat.