Kepala baby belum turun kebawah

Semalam scan untuk 32weeks doktor cakap kepala baby masih dekat atas,doktor bagi masa sampai 36weeks utk baby pusing (tak boleh urut) kalau tak kena refer hospital? Down pula rasa dengan hb low lagi..kena buat bsp test lagi even bacaan tak tinggi

1 Trả lời

Ikutkan 32w tu masih awal sis. Ada lagi masa tu. Sis boleh pujuk dia, sujud lama2, doa baik3. InshaAllah sis. Jangan stress ye. Nanti dia pusing sendiri bila dh hujung2 nanti. 😇

5y trước

Haah. Sbb doc kerajaan scan nak pusingkan pon takleh. Risiko. Then gi swasta nk follow up situ sudahnya ctg tak elok sbb contraction plus air ketuban sikit ja time tu. Terus masuk ot petang tu.