34 WEEK BERAT BABY DAH 3kg

Semalam pergi checkup doktor kata baby besar baru 34 weeks dah 3kg . Ada yang berpengalaman macam ni tak ? Adakah kena c-section ? Hm

4 Các câu trả lời

1. anggaran scan ada margin of error dalam 10%. discuss dgn doctor atau cuba kira sendiri possible range berat anak sebenarnya berapa. 2. kalau takde GDM, selalunya baby besar sekata & risiko shoulder dystocia sangat rendah walaupun baby besar. biras bersalin baby 4.2kg, vaginal birth. discuss dengan doktor awak apa risk & benefits vaginal birth & csec untuk kes awak.

C-section tu atas doc sis .. klau dh 3.8kg ke atas rsenya mmg doc decide czer or dia minta persetujuaan sis dlu .. sis pun boleh request nk normal, tp risiko kena tggung sndri la .. sbb ada je baby nk dkt 4kg, boleh je normal, cuma risiko tu ..

insyaAllah, normal jgn fkir bukan2 Mummy kena kuat...