Ectopic pregnancy

Semalam dgn harini rasa sakit sgt dekat left lower abdomen. Sbb harini tak tahan so pergi lah klinik utk scan. Clinic scan kata tak nmpak kantung. Dr kata biasa kalau 6weeks boleh nmpak dah. Tp nmpak bengkak kat left ovary. So Dr suspect ectopic pregnancy. Terus refer hospital. Now dekat hospital shah alam since pukul 2 tadi sampai sekarang tak settle lg. Tadi Dr ada panggil buat scan thru vaginal and Dr tak explain banyak just cakap nmpak cecair. And Dr nak check darah HCG. Tp till now result tak keluar lg and Dr tak panggil lg. Risau lah. Anyone ada experience mcm ni ke? Hopefully kandungan takde masalah hm ??

1 Trả lời

Sy pernah. Week 6 pergi scan, (saja2 jela sbb excited sgt) dr KK paka ckp rahim bengkak, terus pergi hospital dungun, amik darah, check dari bwh, dr kata kantung tu ddk luar rahim, nurse cucuk bius, terus pergi HSNZ jumpa pakar, masuk ward, pakar scan, pakar ckp kantung tu ada dlm rahim, keesokannya dia just nak tgk urine jela. Then, terus discharge.