Buka buku pink

Semalam dah bukak buku pink. Masa preg 7w haritu saja p klinik sebab nk confirm betul ke positif. So bila scan mmg ada. Tp misi suh dtg nanti 12w. So bru ni ada pos x bukak pink lagi even preg dh 16w sbb mslh kewangan. Bila dh bukak, doc tya la x scan lagi ke ? Saja tipu kata tak, rsau doc membebel sebab lewat bukak buku. Cakap x tahu pregnant. So bila doc scan sekali lg usia baby bru 13w 6d 😅 Dlm hati, baby dh 16w la doc 😅😅 kata doc 13w baby x kick lagi. Actually baby dh kick masa 15w lagi. Duk main timbul je semacam.

2 Các câu trả lời

Jujur je sis, nurse tak marah , nurse banyak bantu kita sampai bersalin nanti. Saya pun ada juga pegi scan, ikut minggu sy dah 8 week, scan ukur baby 6 minggu. Bukak buku baru hari ni dapat buku pink, esok 9w. Kene jujur tau if kalau ada history masalh kesihatan bgtau je nurse

5mo trước

mslh kewangan je haritu mslh kesihatan alhamdulillah xde. nk pergi kk xde duit tambang sbb kk jarak 50km dri rumah. husb gaji 3 bulan kena hold. sy xleh jujur bab kewangan segan dgn org. kena jaga air muka suami.

Kenapa tak jujur je?