NEWBIE BUKA BUKU PINK

SEMALAM BUKA BUKU PINK, KALAU IKUTKAN SAYA MENGANDUNG USIA 10MINGGU 5HARI. SEMALAM DOKTOR SCAN USIA KANDUNGAN BARU 9MINGGU. NORMAL KE? ADA KE SAHABAT MACAM SAYA? THEN DOKTOR SURUH REPEAT SCAN 2 MINGGU LAGI.

5 Các câu trả lời

1st pregnancy saya masa scan due date lari 2 minggu. Doc cakap usually memang due date akan ikut masa mula2 scan. Lagi satu kalau jenis period tak regular or consistent every month, due date last period tu memang tak betul

Normal tu awk, kandungan sy pun sama mcm tu. Masa mula2 scan sepatutnya 6weeks, tp dlm scan tu dia tunjuk 5weeks mcm tu. Lps tu masa 10weeks tu scan lagi, Alhamdulillah baby membesar dgn baik.

Saya sepatutnya 11week, tp scan baru 10w1d. Then doktor cakap its normal. Sbb nant bile baby besar, dia besar ikut tarikh. So dont worry mummy🥰

period awak sblum ni tak regular/on time ke? klau sy period mmg on time, jadi kiraan minggu ikut last period mmg tepat..

Beza seminggu dua mmg normal