38minggu 3hari

Semalam ada la sakit perut sikit² tapi xboleh tido sampai ke pagi sebab xselesa pusing kiri kanan xjumpa position yg selesa tido2 ayam jela 😭😭 husband pulak suka tido peluk2 rapat2 kita nk pusing² pun serba salah sian dia esok pagi nk bangun keje lakk 😅 nak halau suruh tido jauh kang xtergamak .. tmbah kita pun suka bau suami auchh 🤣 nak tanya kalau sakit macam senggugut light² gitu tanda nak bersalin ke ? Jalan kena slow2 sebab ada la rasa sakit kat area miss v tu .. xlarat betul skrg ni .. tapi org kata elok buat senaman bnyk gerak hujung² ni .. saya pun aktif buat keje rumah , jalan pusing2 dalam rumah adalaa buat senaman sikit² .. ni anak first so xde pengalaman .. suami gy keje kita duk sorang kat rumah .. rumah mak dekat je tapi xlarat betul nak pergi .. xbahaya ke duk rumah sorang² time sarat ni ? Risau gakk .. husband adalaa suruh pergi rumah mak .. rehat kat sana .. mslhnya saya selesa kat rumah dpt baring² , mommies blh share x mommies pergi hospital bila turun tanda apa ? Senang nk alert .. beg bby n beg mama dah siap sedia .. semoga dipermudahkan urusan saya bersalin nanti , doakan saya ya berapa hri lgi due .. 🤍#bantusharing #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

2 Các câu trả lời

samala sy skrg 37w 3d perut btul2 xselesa tmbh plk bila baby aktif sgt. lpstu suami nk manja2 , mlm2 plk nk tido suke peluk . kdg2 rimas jgk😆 tp xmmpu nk tolak tkt dy terasa hati. skrg dh ade rse cm sengugut sbb baby dh tolak2 kepala kt vagina. tp blm rasa bengkak lg vagina. skrg ni tgh tgu contraction kerap jela . kalau xkerap xprgi lg hospital sbb bukaan bru 1cm. pnt jgk nk ulang alik hospital tp bukaan xbnyk lg. mmg kene blik dulula.. sakit sangt, kerap selang kurg 5 min bru prgi hospital balik.

Dah sarat memang tak elok duduk sorang lagi kalau suami balik lambat dan kalau dia nak pick up awak jika emergency jauh juga. Apa pun minta suami alert sentiasa bila nak call senang tapi better ada yang teman di rumah