Q

hi,selepas keguguran berapa lama baru dibenarkan utk pregnant balik?

13 Các câu trả lời

Thn lepas sy gugur masa 6weeks. Tp kene d&c..doc suruh rehat 3 bulan..siap warning lg masa tu jgn pregnant dulu dlm tempoh tu..😅 buat la pape care pon gune apa2 kaedah prancang ke apa..mgkin nk bg btl2 pulih kot sbb sakit jg d&c tu.. 😅

5y trước

Btl..sy pun doc dah pesan jgn preggy dlm tempoh 3bln..sy d&c bby dlm kandungan 7week..

Dalam 4 5 minggu selepas keguguran tak silap .. sbb lepas keguguran ni act kite senang nak mengandung lagi but always jaga2 dulu laa .. pantang dulu dalam 2 w like that after that around 4 or 5 w da boleh da nak preg balik .. good luck dear

klu ggur msa janin kcik sgt lg xperlu jrak msa lma sgt pn xpe..tp klu ggur janin dh bsar n ckup sifat tu better rest lma ckit..biar dlaman btoi2 pulih n rahim kuat blk..demi utk bby n ibu jgk

Dah habis tempoh pantang, asalkan awk n pasangan dah ready dr segi fizikal, emosi n mental 😊 https://my.theasianparent.com/hamil-selepas-keguguran-lebih-cenderung-untuk-kehamilan/

kalau keguguran 4 5 weeks tu ok lgi sbb rahim cepat kecut...kalu saiz janin dah besar seeloknya 6 bln atau lebih plan preggy semula ya...bagi mommy rest dulu lah ...😊

Kalau ikt dr/nurse dorang kate atleast 3 kali period or 6 bulan...tp mcm saya gugur 29 april and alhamdulillah after 1 period dah pregnant balik...now dah 11week...

3y trước

macam mana nak kira tarikh , sbb xperiodkan

Sy ggur 7 minggu 17.4 ggur now preggy balik tak sempat kosong lama terus ada balikkk 😅😅

Saya masa gugur yg lepas doktor suruh tunggu lepas 2 cycle period baru mengandung balik.

3bulan or 6bulan yunk... sy 6bulan lepas 1st miscarriage... alhamdulillah pregnant balik after 6month

5y trước

Sekarang ni mmg tgh jaga baik2 sampai rasa bergerak sikit pun dah rasa bersalah 😩 hopefully kali ni semuanya ok

dlm 3 bulan supya badan tu dah bsedia kembali