Second Baby?

Selepas beberapa hari makan folid asid..Period sye mcm biasa lahh still tk teratur,sye pun buat mcm biasa tak nak terlalu memikir dn tak nak terlalu berharap.Tapi Kebelakang nie ramai sgt tegur sye,ckp sye mcm tgh pregnant..Allah time tuhh dye punye sedihh tak payah ckp,Luruhh abis jantung nie al maklum lahh kite nie hati tisu sikit,ckp bende sensitif sikit dh mengalir ngalir air mata keluar.Tapi nak buat mcm mana kan,lumrah hidup..mulut org kita tak boleh nak tutup.So sye ambik keputusan utk buat bodoh jew bile org dh ckp mcm tu,hahaha.Keesokan nya,sye rasa betul2 tak sedap badan n teringin gila nak mkn bihun tomyam.sye pun mntk lahh tolong husbnd belikan..Dye punye suke bile dpt bihun tomyam tu,yaa allah mcm dpt duit berjuta juta hahahah..Mmg suka sgt lah dpt bihun tomyam tu.Mlm tu,kakak tiba ajak pegi watson kebetulan watson tgh buat sale..sye pun terdetik hati nk beli UPT ,tak berharap apa² kalau ada alhamdulillah.sye pun pegi lah cashier dan buat pembayaran. 1/3/2020 sye bngon nk solat subuh,lps abis solat sye pun buat ujian UPT ty..Lama jugak lahh sye tggu nak tgk keputusan..bkn apa,takot kecewa..Selepas 2 jam buat UPT,sye pun check balik,Syukur alhamdulillah rezeki allah bagi UPT tu naik 2 line..Sye punye excited,sye terus kejutkan husbnd bagi tau yg sye tgh pregnant..Husband dgn mamai pun terkejut sampai melompat dari katil,hahaha..Dlm kul 12 husband terus ajak pegi klinik utk kepastian..Check punye check rupe2 nye bby dh 2bln..mula2 dpt tau tgh pregnant still mkn mcm biasa,mmg berselera lahh bile nmpk apa2 makanan.Start baby dh nak masok 3 bln nie,semua tak kena. Selera tak ada,mual2,pening kepala n mood pun tak menentu.Skrg nie MORNING SICKNESS mmg teruk sgt,smpai hidung pun jadi sensitif..Nasibb baiklah baby still suka bau ketiak bapak nya,kalau tak kesian bapak nya kena tidoq luar?..Syukur alhamdulillah skrg baby makin membesar dgn sihat?.Doakn semoga urusan sye dan bby dipermudahkan. Buat semua wanita dkt luar sna..apa pun penyakit atau problem yg kita hadapi ..Jgn pernah putus asa dan always ikhtiar?.Allah tu sebaik baik perancang.semua nye dh tertulis.

Second Baby?
2 Các câu trả lời

Tahniah puan.. Jga diri elok2.. Moga dipermudahkan segala urusan puan..

Jaga diri baik2 sis 🤗