Berapa berat mommies naik dulu?

Selamat petang semua🥰 Jom kita share pengalaman masing-masing dalam ni😘 Berapa berat badan mommies naik ya? Min dulu naik 15 kg😭

Berapa berat mommies naik dulu?
379 Các câu trả lời

17 kg naik masa bsalin week 37 🤭 berat dari 50kg ke 67kg.. tggi 163cm.. husband kata tak nampak gemuk. Tu yg mkn x igt😝 3 bulan lpas bersalin trun 14kg. Skrg berat 53kg. Ok la ni haha

3y trước

Trun x beratnyee

skarang sy cma baik sekilo lpas awal trimester kedua sy turun 4 kilo sbb msa tu sy pning jga diet disebabkn gdm.so berat sy maintain je skg. baby alhmdulillah naik elok berat dia.

sya msa trimester 1 alahan teruk smapai xbole mkn brt bdn pjn tnggl 34kg je..msuk trimester 2 mkn xingt dunia asyik nk mkn je naik smpai 48kg..dalam pantang trun balik jadi 40kg..

3y trước

ok la tu berisi sikit . cantik jaga bdn jng naik bnyk ..

saya sblom mngandung berat 43kg skrng mngandung trun smpi 40kg x tahu mana hilang nye 3kg tu..kena bising aje dgn nurse sebab kurus sngat kndungan dah masuk 18week..

Mostly mommy naik berat banyaknyeee.. Saya dah 8 bulan baru naik 3.5kg.. Alhamdulillah baby ok, hb, bp pun ok.. Saya pun pelik, padahal makan serupa bela rimau 😅

Kandungan sy baru 5.5 bulan. Sy naik 3 kilo. Sy rasa risau naik byk sgt ke. Sebab sy ni obese. Tp baru 2nd trimester dah naik byk ni. Normal ke ye.. (baby first)

sebelum pregnant 38kg. 1st trimester alah teruk turun sampai 34kg. last berat sebelum bersalin 43kg. Baby lahir 2.1kg je 😆 skrg baby baru masuk 2 bulan berat 4kg

3y trước

dua2 sis tngok orang jugak..

Masa preggy dari 44kg naik 59kg. Lepas bersalin turun balik 44kg 😂 Jadi masa preggy tuh cuma berat dalam perut jaa. berat untuk diri sendiri normal. 😆

Berat saya turun 10 kg masa mengandung tapi anak dalam kandungan masa tu membesar dengan jayanya. Alhamdulillah bayi sihat, dah 8 bulan dah pun umurnya.

Saya mula2 buka buku pink berat 53kg , kali kedua checkup naik 1.4kg , skarang 21 weeks , berat jadi 58kg . Normal ke sbulan naik 4kg 😰 risau pulak