Puasa penuh...

Siapa puasa penuh time pregnant ni? Sy dah 29w..sehari je tak puasa sbb kena minum air gula. Harap tak sangkut gdm. Alhamdulillah dah 10 malam terakhir ramadhan. Baby pun active sangat.

11 Các câu trả lời

saya setakat ni 2 hari je tinggal sbb skli baby kurg gerak , lgi satu hari tu perut berkeroncong tk tahan.. selebihnya Alhamdulillah boleh puasa .. dh msuk 31w , baby dlm perut pun active je stkt ni sambil menjaga kakak dia yg 1y4m dan nyusu bdn kdg2.. harap2 lg smnggu boleh lah teruskan

3mo trước

Huhuhuu sy puasaaa 3hariii je 🥲

sy dpt 2 minggu jek puasa...tu pon selang seli kejap puasa,kejap x....tpi sahur hari2,klau rse oke smpai pkul 5ptg, x de pitam sy teruskan smpai maghrib,tpi klau awal2 dh berpeluh dahi nk pitam, rasa loya nk muntah,sy trus buka...misi pon pesan,klau x boleh jgn paksa ye ibu,kesian baby...

Tinggal 4 hari minggu ni sbb doc cakap berat jadi static n hb low jadi 9, mungkin sbb puasa, tp alhamdulillah berat baby okay bertambah, berat maknye yg tak naik, huhuhu hujung2 ni xdpt nak puasa , tp takpe ibu ibu, ini semua hadiah utk kita InshaAllah , ganti je nanti hee

sy dh 30w..tp puasa dh tinggal sminggu..sbb terpaksa telan antibiotik 4kali shari, sbb ada mslah kuman dlm keputihan dan air kncing

saya sehari ja puasa msa puasa prtma sbb ada gdm doktor tak galakkan sbb ngam² checkup hri tu trus muntah.. kena gantilah😂

Sama la kita Alhamdulillah puasa penuh. Harap2 lagi 9 hari ni pun kita dpt puasa smpai habiss ramadhan 🤍

saya start 10 akhir doctor dh xbg puasa...minum air gula kli kedua terus sangkut..gula rendah bila puasa...

Puasa 2 hari ja. Perut rasa sakit mungkin angin dan baby kurang gerak.. Nt kena ganti puasa byk hari. 😂

3 hari je tinggl..harap 9 hri lagi boleh penuh lah...

Alhamdulillah 26w puasa penuh