Naik flight on 28-30weeks pregnant

selamat ke 28-30w pregnant untuk naik flight ke terengganu? nak naik kereta takut penat + banyak pakai duit. nak naik flight takut pressure pulak pada baby 😭 takut boleh jadi contraction. lepastu boleh ke kalau nak mintak surat consent tu kat klinik swasta je?#advicepls #ingintahu

2 Các câu trả lời

Biasa last 7month bleh naik flight. Tpi tktahu la minta advice dr and kena tanya penerbangan tuuu. Jgn beli tiket dlu 😝 And xsilap kalau nak naik flight kena ada surat dr.. mcm sy dri srwak nak balik smnnjung masa 28weeks nk naik flight tu dyorg mntk surat pelepasan dari doktorr…

2y trước

So far alhamdulillah baby ok. Cuma lapar taktahan 😂🤪😝 kena bukak kedai selalu dlm kapal.

Selamat atau tak tu tak sure sebabnya syarikat penerbangan pun tak bagi naik masa 28w keatas unless dengan surat doctor. Kena refer airlines apa procedure pastu minta surat consent doctor kalau takde risiko dgn keadaan kesihatan kita