mucus plug

Selalunya org cakap antara tanda-tanda nak bersalin ni akan keluar cecair lendir putih yang akan ada urat2 darah knowin as mucos plug. Mucos plug ni sebenarnya mcm mana yer? Is it macam keputihan? Saya dah 39 minggu n semlm ada cecair lendir, white n sticky, n kenyal2 keluar. Ni di kategorikan sebagai apa yer? Show yang biasa org cakap akan keluar tu mesti sure kena ada warna darah2 ker? If sure tuh mucos plug, kita kena pi hospital trus ker or wait until ada contraction? Hope sangat kalau2 sapa yg ada pengalam kat sini boleh share sama-sama.

2 Các câu trả lời

Kadang lendir Dan darah

Mucus plug ni mcm gel transparent, klu ada warna tu keputihan.normal keputihan makin banyak bila nk bersalin.mucus plug ni susah nk detect sbnrnya.tanda bersalin x semestinya turun darah atau pecah ketuban.klu ada sakit mcm sengugut kuat lebih 4jam boleh ke hosp utk cek.