Berat badan

Selalunya berat badan time pregnant normal berapa ye ? Saya dari 51kg , hari ni timbang 54kg .. nurse dah terkejut naik mendadak ? sebab sebelum ni muntah2 je selera makan takde ..

25 Các câu trả lời

Sya masa 6w 58.4 10w 60.7 😅😅😅😅...rasanya berat area breast...perut plus ada fibriod...sebab tgk bdn x npk naik..

5y trước

Penting bmi normal ok..klu lebih tu yg nurse tanya..

Saya naik 20kg lebih..kena minum air gula..tp x sangkut manis..maybe selera makan lebih..dh control makan..tp x boleh

5y trước

Huhu jgnnn.. 😂😅

Sye dri awal prgnt smpai 4 bulan brt 53kg. Tu drop 3kg. Tp msok 5bulan nk ke 6 bulan tros naek 4kg. 😁

5y trước

Ha a. Sbb awal2 prgnt kembung perut la skit ulu hati la. Nk mkn pon spoil mood. Tp bila dah start kurg tu dpt mkn smpai lupa. Naek penimbang menyesal 🤭

Mcm nurse KK kt tmpt sy dia ada bg guideline..sebulan kena naikkn 2kg ja x leh lbh Dr tu..

Time bukak buku 7 weeks mcm tu Berat 52kg jee skrg dah 37 weeks 60kg terus🤣🤣🤣

Saya 20 weeks naik 5kg.. Nurse dh tegur.. Alahaiii.. Nk kate selera mkan bukan ade sgt pon..

5y trước

Itu laa pasal.. Nk mkn banyak pon bukan boleh.. Jap ag nk nafas pon susah.. Senak.. Tapi bdn naik naik naik.. Mane laa kite tahu an.. Huhu bagi saya.. Saya kalau minum susu mmg senang naik badan..

tp sy x naik byk... mcm x naik je... normal ke...🤔.... baru nak masuk 5 bulan

5y trước

Tu saya tak tahu , hahaha kalau turun je tak normal .. sebab baby tak membesar nanti ..

saya time buka buku 6weeks, 50kg.. skrg 35weeks 56.5kg 😂😂😂

Jgn kena balik2 minum air gula.dah lah ye sis😣..

5y trước

Hm..cuba try mcm tu..rajin minum sup lah..

Msa buat buku 17week 60kg,skrang dah 34week..76kg😂