Pil perancang

Selalu saya baca kalau cucuk depo berat badan naik. Kalau makan pil perancang pun boleh sebabkan berat naik ke ? Selama ni 2 tahun rancang sendiri tapi sebab ada kencing manis lepas tu baru betul2 follow up hospital dengan klinik terus kena guna perancang . Asalnya dorang nak cucuk depo atau pasang iucd tapi saya tak nak . Sejak makan pil perancang dari awal bulan 2 sampai nak hujung bulan 5 ni berat dah naik 10kg. Rasa macam nak stop sebab risau berat akan makin naik lagi#SeriusTanya #ingintahu #bantujawab #firstmom

14 Các câu trả lời

2tahun setiap hari saya makan pil perancang, tak pernah berat naik pun bmi underweight gitu la jgk

sy mkn pil perancang noriday dah 3 bulan berat ok & makin turun lepas beranak

ikut org kot sis, saya makan pil ni tak naik pun. rasa mcm makin keding pun ada.

4mo trước

selalu berat saya maintain je , ni naik mendadak dalam 4 bulan . risau jadinya

Sis saya mau tanya boleh sis makan pil perancang yg mcm mna pun ny sis