HB low....

Selain daging, bayam, kerang...apa lagi yg boleh dimakan utk naikkan HB blik dalam ms 2 mggu...asyik trun naik je....stress plak....

27 Các câu trả lời

Vitamin tu makan ikut time sis. Sya makan iberet sbelum tdur.. Hb 12.5 Macam u juga smua sya makan, daging, sayur2 hijau,tahu tempe, ayam ,ikan. Dari awal mengandung smpai skrang dah 8bln hb still ok. Kalau susu sya minum susu farm fresh tu je, sjak kandungan 25w, awal kandungan sya minum enfamama

Try mkn iberet folid asid 2 jam sblm mkn..or setkn waktu mkn folid asid tu jam 6pgi every day..lps tu try mnum i sunquick suam kosong tanpa gula..setiap hri..in shaa allah hb akn kembali cantik..sbb sy pn dlu cam sis jgk..hb low..skrg dh maintain 13..☺️☺️

Bykkan mkn buah slpas mkn tghari .. Mkn buah jambu , delima, apple n oren .. Naik tu .. Sya sblum ni 11.6 , bulan depan , lepas mkn buah seminggu sblum checkup hb naik 12.9 ..

Sis sy pun dulu hb sy low.tapi alhamdulillah dh naik tdi gi chekup hb sy 11.2.sy mkn betik ,tembikai ,jambu batu ,kacang kuda ,peria ,anggur wrna hitam tu.tido kena cukup sis.

Kalau sya, sya akn buat air limau siap siap letak dlm peti ais. Klau dhaga, minum tu je. Xminum air lain dah. Alhamdulillah dri 11.0 turun 10.8 naik 11.8, arini check 12.8 😊

4y trước

Limau kasturi. Yg org buat sirap limau tu. limau ais

Doktor KK soh sy mkn nih...alhamdulillah....ni sedap...isap ja mcm vitamin...pening kepala pon xdak dah...hb naik elok...

4y trước

Heheheh...oh yka...kami suka...alhamdulillah...lega dah dpt yg kena ngn bdan....slalu sakit2 pala...ni mcm kutih buang....syukurrrr sngt

Nurse kat tmpt saya suh mkn oren sunquick.. elakkn milo n kafien.. alhamdulillah hb saya naik

Sy dh 35w..alhamdulilah hb 13.5...jgn mis mkn ubat.. Mkn syur, kurma n susu kambing....

Saya makan ubat yang coklat tuh...alhamdulilah makin naik hb...mkn pgi ngn malam sblom makan

Amal jambu batu sis. Paling bagus jambu batu pink. Saya amal dr awal preggy bacaan hb 14.1😉

4y trước

Ya dik. Jambu batu sgt membantu. Akak konsisten amik jambu batu tu