Hamil 8 weeks, boleh x kita mop lantai. Ada kesan pada kandungan x?

Sekadar berkongsi pendapat. Terima kasih

17 Các câu trả lời

Alhamdulillah sy jenis badan ok, period lewat, sy mkn nenas, air tebu, air kelapa, buat kerja berat cth angkat tong gas, angkat sofa, susun alih katil almari.. Xde bleding ataw period dtg.. Check2 double line.. Sy teruskan je buat kerja2 tu, mkn spt biasa sbb sy jenis xde alahan.. Alhamdulillah semua lahir dgn selamat.. Now 34w yg ke4, tahu hamil dh 3bulan.. No 3 dulu 5bulan hamil bru tahu🤭

4y trước

Ye la kut.. Hri tu sblm cek yg no4, mcm2 mkn kut la dtg period.. Sbb no3 x 1thun lg.. Tggu punya tggu xde period dtg.. Last2 ambik je la upt buat test sbb test ade je dh beli byk2 time no3 dulu.. Tgk2 naik 2line.. Redha n pasrah je la dgn apa yg di lihat.. Alhamdulillah, dgn hadirnya yg ke4 ni rezeki lg mencurah2 walau d musim pkp..

mcm sy rajin mop, kemas rmh, cuci blik air, g dobi bsh bju...alih2 gugur msa anak 1st...yg kedua trus xbrni bt...sb sy jln lbh skit dri kwsn rmh atau kerja berat skit trus skit kt perut smpy skrg dah 26w...spjg preggy xmop lgsg...sapu pun skit2 je...mmg husband xbg bt dan sy pun xblh bt sb cpt skit bhgian perut

jangan paksa diri jika tidak larat. saya Ada sejarah keguguran sekali. jadi pregnant kedua sekarang mmg saya tidak melakukan aktiviti yang saya sendiri Rasa tak larat. walaupun orang lain nampak ringan... jadi hati hati dan jangan terlalu memaksa.

sesetengah orang rahim tak kuat .. cepat bleeding. kalau rasa diri kuat , boleh je. Alhamdulillah semua keje rumah saya buat ja dari awal mengandung sampai sekarang . tanya diri dulu, kuat ke tak. kalau tak kuat jgn buat, bnykkan rehat

Blh je.. Tp jgn brt sgt.. Sy ank ptma.. Dri 5mggu trun naik tgga, sapu mop lntsi.kdg2 isau tp alhmdulillah kndungan kuat.. Now no 2 pn sma. Duk bjln2 khulu khilir.. Arap2 skuat kakak dia jgk. Hehhehe

sy xboleh.. rahim xkuat..ank pertama kuat..sy asyik jatuh je..xde bleeding...ank kedua..angkt berat je ...terus bleeding...sekrg ank yg ketiga... memang xbuat kerja langsung...jaga jaga sis...

better dont.first trim ni bykn rht n jgn bt kje berat klo sygkn kamdungam.mmg rase bdn kite kuat.knyataan nye bile spoting n bledding..bru myesal ..x bgunee

Ok je klo buat kja2 rumah.. sy driving dlm shari,angkt2 berat,alih perabot itu ini,mkn nenas,mnum cola,tdr mniarap,alhmdulillah skrg 31 weeks 6 ary..

boleh je , tapi lebih baik pada awal kehamilan ni jangan buat kerja berat . risau keguguran nanti . sebab masih awal lagi tu

byk berehat sis.. lebih baik jaga d awal kandungan.. nti dah besar sikit kalau larat buat la kerja rmh mcm biasa