Terasa hati ngan kata suami

Sejujurnya sy xpandai masak..sy akui..tpi sy belajar masak...kali pertama buat kari ketam..x menjadi 😁😁..xtau slh lebih buh..rasa lain mcm... bila suami mkn..dia kata kt sy mcm2..marah sy..sy sedih la..sy terasa la ngan kata2 dia tu..sebb kali pertama buat..bukn xleh terima masakan sy xsedap..tpi sebagai suami kena jaga sama perasaan isteri.. tegur tu biar org kata sampai menghina..mrh bagai..jd mls nk masak tiba2..putus harapan nk belajar masak.. sebelum ni sy beli lauk yg dh msk...

44 Các câu trả lời

sy lagi teruk langsung x pandai masak, mentua ipar duai sampai kutuk cakap macam2 tapi suami tetap support sy, sampailah sy cuba masak sikit2 yg senang2 pastu barulah mulut dorang diam. suami pula walau sy goreng telur ngan kicap pun dia kan puji dan berterima kasih. sy setiap kali masak sy kan cakap masakan aku kalau rasa dia x ngam bole gitau jadi boleh tambah apa yg kurang. tp suami x pernah merungut marah ke apa, mentua ngan ipar duai ja suka cari kelemahan.

sy pn masa belum kahwin x pandai masak skg dh kahwin pandai blh lh untuk mkn family.. sy pandai tpi haha bkn mls tpi penat.. Skg masih pantang,sejak mengandung smpai skg ni penat tpi buat yg simple je mcm goreng je untuk mk mertua & sy bakar pakai air fryer ikan ke ayam ke x kisah.. suami blik krj dia buat mknan untuk sy g mk mertua.. mk mertua sy jln pakai tongkat jd dia jln slow.. sy pantang suami jaga & diri sndiri jaga

2y trước

apa2 pn sis keep it up...don't give.. you are strong wife😊

sy powm bab kari2 ni fail la..🤣🤣dh byk kli bt powm xmnjd mne...klu bt nasi mnyk powm gulai powm mmg xjd...suami org raub..mak dia suka msk kari2 ..kari ikan,kari ayam..adui kite trganu..kari2 ni xsuka mne..sbb dh byk kli bt xjd.ckp kt suami nk mkn kari2 ni prgi blk umah mak🤣🤣mjur suami jnis fhm...xprnh lg mrah sbb msk xsdp🤭cian sis...xptut la suami mrah sbb msk xsdp..kite xde yg smpurna..msti ad krang nyer jgk

saya pon tak laa mahir sis tapi terasa jugak saya suka pedas dia tak berapa suka pedas ada sekali tu dia ludah makanan yang saya masak sebab terlalu pedas bagi dia kat situ saya terasa hati lepas tu saya marah dia sebab bende boleh cakap elok2 tak perlu sampai ludah balik makanan tu 🙂 esoknya saya tak masak 2-3 hari jugak laa 😌 pastu dia suruh saya masak dan tak buat lagi ludah2 makanan yang tak kena tekak dia😌

mcm suami saya 🥲😂 mula2 memang down jugak la.. lepas tu aku mogok suruh dia tapau luar berapa hari HAHAHA. hati kena kering! 😂😂😂 masa tgh mogok tu, dok scroll kat fb jugak ape resepi yg best, lepastu baru masak balik. laki ni, kena tahu tekak dia makan jenis cemana. mcm laki saya, seafood xgemar. masak air pon xgemar. so, kalau buat memang xbanyak dan selalu la

sy pn xpndai msk sbb dri kcik mmg mk aruah atur then smua busy then bpk khwin lain mk tiri jnda pndai msk kena hina jgk tp syukur dh khwin ni tekad bljr msk tgk youtube ambil yg mudh ii je contoh msk ayam kicp dlu simple ii alhmdulillah now dh blh dh kdg kena jgk perli dgn saudara tp buat bodo jnji tugas kita buat huhu.. jgn giveup buat je mna awk blh jgn putus asa ..

sis jangan putus asa... terus kan mencuba tak salah mencuba dan terus mencuba... INSYAALLAH lama lama nanti sis pandai masak.... Suami sis sama mcm suami saya cakap main lepas tak jaga hati isteri mengandung... saya terasa hati juga tapi saya biarkan... saya anggap sebagai motivasi utk saya mencuba yang lagi baik🥰 SEMOGA SIS BOLEH MELAKUKAN YANG TERBAIK🥰

ala x apa belajar lg sampai blh.. sy pun x brp arif jgk nk bt kari sbb sy kurang gemar.. tp lama² jd reti lh ckit² tp mmang jrang sgt sy buat blh kira brp kali dlm setahun 🤣 suami sy org kedah jd org kedah mmang gemar lh gulai kari tu tp sbb dia tahu sy kurang suka dia fham mengalah dgn sy🤣 dia pun tekak asal blh janji ada lauk & nasik 😁

klau sya sis style sya jenis garang , klau husband complain sya mula lah kluar smua nya 😂 klau sis ni bru nk belajar msak tkpe , permulaan masak mmg ada lebih ada kurangnya , jngn putus asa nk masak , klau laki kita complain yg kita masak ni sis ckp je "dlm islam tugas dlm rumah ni semua suami kne buat,awk kira beruntung sya tlng awk ni tau"

sabar tau awak. atleast awak cuba buat yg terbaik dan awak cuba utk masak❤️. sy pon xpndi msk. tp stkt smpi skrg hubs sy telan je. wlaupon kdg2 sy 1st time try resepi tu. sy tahu kdg2 xjd pon sy msk. hee. sbb pekritik utama masakan sy mak sy. dia yg akn komplain ni xcukup tu xckup. santan xmasak la. hubs sy snyp je. tau2 licin😅😅😅.