hina ke jadi suri rumah ?

Sejak saya jadi suri rumah ni maka mertua always bertanya pasal kerja, sampai kadang² ank sya disuruh hantar ke pengasuh. Saya bukan xnak keja cuma suami sya dan sya bercadang biarlah 2 3 tahun ni saya jaga anak dulu..sebb yerla zaman sekarang risau bila nak antar pengasuh. Mak mertua saya berkerjaya ,mungkin dia malu bila menantu dia x kerja. Sedangkan mak ayah sya pun xpernah soalkan hal pekerjaan kepada sya kerana mereka bimbang cucu mereka kalau org lain jagakan..yerlakan zaman sekrg kalau boleh dapat menantu yg berkerja lebih baik dari urus suami anak² kan..x tahu masak kemas rumah pun xpa asal berkerjaa.. boleh dibangga² kan.

1 Trả lời

saya pun kena mcm tuh, bkn family ja tanya ,org luar pun tanya juga. saya mmg da deal dgn husband nak jaga anak sndiri ,tamau bagi kt pgasuh. tapi tuh la, org pula duk ni. siap ckp anak suka berkepit ,susah la nak kerja. stress juga la, padahal okay je kita sendiri jaga anak, anak membesar depan mata kita. kalau nak kerja, boleh je kita kerja sendiri jadi dropship ke niaga ke kan.

1y trước

sbb bila kita tak kerja, duit takda, harap dkt laki je ,maybe sbb tuh kot tapi tuh la, ni kan atas kita. tambah skrg kes pengasuh/taska jaga budak mcm apa je, lagi la tak berani nak bagi. even skrg mmg perlu pakai duit. tapi mesti ada rezeki kita kan 😌 .