Rasa xsedap badan

Sejak kandungan masuk 6 minggu sy mula rasa xsdp bdn bermula dari mlm slps waktu berbuka..tapi lebih terasa xsdp bdn waktu nak bersahur & pada waktu pagi je, jadinya badan lemah semangat..sy bekerja, pagi2 lgsg xde semangat, nak bercakap pun jd malas 😂 takat ni rasa loya muntah2 xde lg cuma rse xsdp bdn je..kdg pening2..bau kuah laksa jelah ade ritu sy mcm sedikit loya..adakah permulaan morning sickness? Sy skrg 6w5d..sejak rse xsdp bdn kndungan masuk 6 minggu, 2x sy ponteng puasa sbb xlarat..sahur pn xlalu mkn nasi..ada cara nak elak rse xsdp bdn x? Tips kurangkn ker? #firstbaby #pleasehelp

1 Trả lời

kalau taklarat jgn pakse diri tuk brpuasa. esp pd yg baru trimester pertama dan ketiga ..nnti akn memudaratkan diri puan...islam tu mudah puan ..puasa kita blh gnti..fidyah pun kita blh byr..tp baby?? kita tak tahu lg akan dtg akn ada rezki tuk ada lg atau x ...jd jaga la sebaiknya..mg dpmudahkan segalanya amiin oh ya disini sy sharekn ss ttg pregnant dan puasa.hrp dpt mmbntu puan .dan t8 care ya❤️

1y trước

Thanks bg nasihat..sy cuba yg terbaik 👍🏻