Pack baju baby

Sejak beberapa hari lepas byk up pasal baju baby. Baca pengalaman ibu2 , terus beli baju 3 set 🤣 1 set panjang , 1 set pendek dan 1 set lubang2 , selimut , wet tissue, tilam set baby .. semua beli kat econsave sebab suami berkenan dekat situ semua la dia pilih , total RM 159 .. kain bedung , kapas , minyak2 dan losyen beli minggu depan pula InsyaaAllah sebab dah pitam tak larat 😂. Harini membasuh.. Panic kejap sebab baca ada yg beranak 28w ... Harini dah hilang panic sebab lega yg penting dah ada , risau tk sempat basuh baju .. Alhamdulillah 🤣 tak berani nk bgi newborn pakai baju baru yg blom basuh , sebab kita sendiri bau baju tu pening 😅 dengan virus lgi skrg ni , walaupon baju baru kena ingat kain2 tu org lain dh pegang2 belek2 .. ibu2 yg blom basuh cepat2 basuh selagi ada kudrat ni 🤭 #KitaJagaAnakKita

4 Các câu trả lời

Saya 16week lagi beli barang baby. Yang penting beli untuk LR dan untuk balik, yg kat rumah, ada pempers, lampin, selimut, untuk bby tido, barut perut. Yg kan slow2 beli. Sekarang dah 26week.baju yg dibeli hampir 10 helai. Cukup dulu. Asalnya mau 4 helai ja, mcm tak cukup, sbb semua yg kakak abang dah habis bagi orang dan dah buang. Ayah sorang kerja, jd beli lah sebulan 2@3 barang baby. Ni lega sikit, baju dah pack siap, siap basuh dah. Cm brg mandian, ja belom beli... Takpa yg tu, slow2, bby baru Kdg2 x sesuai dh mandian. Mcm 5 org abg kk, beli mandian, lotion dll x boleh guna, Last mandi air biasa lap kering. Besar sikit baru guna mandian. Panjang pulak sis tercerita di sini.

pada saya baju baru hatta dewasa/bayi pon basuh jela.. kain tu dr kilang..di jahit pon di kilang..mass production..entah dipijak2 ke..sy ckp cmni..sbb saya pernah kerja part time kat jusco(aeon dulu) sales assistant bhgn baju scarlet etc. suma..baju2 org dh try.kdg ada jgk melekat bau bdn..org dok beli ckp bau kedai²..pdhal dh berapa badan try..so utk baby pon sama kita wat lg2 zmn virus ni..

sy pun baru2 ni beli kat aeon. total dapat 8 pasang baru rm147 cmtu. murahh2. sebab sale kot rasanya baju sepasang jatuh rm15 rm12 pun ada 😅😅

sama macam sy. seram baca orang bersalin awal. so kita by 30w dah siap semua barang, siap beg hospital, siap barang baby 🤣