Cyst vs pregnant

Sedihnya rasa down sangat....sy da seminggu xperiod and ad buat upt +ve dan clear blue digital pon sama detect pregnant...tapi sedih bila dapat tahu ada cyst di ovari kanan..dan doc cakap rahim sy menebal ...sy xpernah ad cyst ..nak gugur jantung punyala happy +ve rupanya sebb cyst ke😭😭😭😌 Doc cakap cyst boleh buat upt +ve ...dan simptom sama macam pregnant...hurm#ingintahu

10 Các câu trả lời

Sy masa awl preggy dr igtkan twin. Rupanya cyst 1 tu then 1 lg baby. Sy dpt consent drpd dr kt kk tiap kali tca mesti scan. Masa awal masuk 2nd tri alhamdulillah. Cyst dh tkde dr tk jumpa dah. Awal tu cyst 2.8cm. Syukur dh tkde sbb mmg takut and risau kt baby kan. Sis doa byk2 ye. Setiap kali solat doa banyak2. Supaya cyst tu tkde dah dn x kacau baby membesar.

Pengalaman akak 20tahun lepas. Detect pregnant & dalam masa yg sama sm cyst pun ada membesar sekali dgn baby. Masa scan 7cm-9cm dia lagi membesar. Baby takleh survive akhirnya gugur. lama juga menunggu untuk kandungan seterusnya. Now anak dah 5. Positif je dik, kalau doc suggest buang cyst ikut je. Insyallah ada rezeki lain allah nak bg..

Saya pernah pregnant & ada cyst 4cm time awal2 detect. Tu pun dah cukup besar o&g kata. Tp dia kata bila pregnant cyst boleh mengecut dgn sendirinya tp ada juga kes cyst sama2 besar dgn kandungan, yg ni bahaya & kena operation buang sbb affect baby. Kes saya kena operation buang cyst tp baby tak selamat. Sis doa yg baik2 ya

2mo trước

masa awal detect tu sis brpe week da..hurm sy pon tgh cuba kuatkn diri...nak positif jee..dari fikirkn sngt tntg cyst tu...

Saya macam kes awak.. tapi alhamdulillahh.. mula2 sayaa datag masa 3week xnmpak kantung, tapi ad cyst.. dokto bagi 2 minggu untuk dtg scan.. bila masok 6 week, datag scan alhamdulillah da ad kantung dan yolk salc.. cyst masih ad, tapi alhamdulillah doktor cakap cyst tu jnis xbahayaa... cumaa kena pantau sahaja nnty

Saya dulu pun ada cyst . Dlm 7cm jgk. Dapat detect masa pergi check kandungan sbb ada turun darah. Tapi kandungan xbertahan lama. Lpas gugur saya minum pati delima,dah tak minum air soya,kurang makan daging n fast food. Lpas 2bln pregnant balik n doc dah tak jumpa cyst tu.

2mo trước

alhamdulillah tahniah sis...sy pon takut jugak tpy cuba positif.msy sebenrnya pernah gugur berkali sblum ni..jadi mmng sy nak jaga kandunga kali ni..tpy xsangka kali ni sy ad cyst....doakm sy sis

Saya pun setahun kahwin baru double line sbb ada cyst. Sy mkan probiotic lactosoy GKB, doctor pun cakap bagus mkan probiotic ni. Skg sy 8 week dan ada cyst 3cm X 4cm. Lepas 2mgu scan pun doc ckap cyst tu tak membesar.

tahniah sis..awal preg detect cyst belum tentu dia akan membesar..mcm saya scan 16 minggu dah hilang seiring dengan pertumbuhan janin..jangan risau yer sis,cuma kene pantau jer

2mo trước

alhamdulillah btul ke sis..terima kasih sis hati sy makin lega bilaa bnyk yg berkata positif😭😭...sis kalau booeh sy tahu masa sis dpt detect cyst tu brpe week

awak pergi scan time berapa week? doktor ada pesan untuk repeat scan tak?

2mo trước

dalam 8w mcm tu sy kena dtng balik scan. baru nmpk kantung tapi cyst tu da mkin besar. dari 7.5cm ke 10cm. ikut je saranan doc ya.

Tggu da 8 weeks pastu scan blek..

tahniah