???

sedih lah bila org skliling asyik dok tnya blm pgnt lg ke?rse cm nk ngis je?...tp nk bt cm mne blm ada rezeki..tuhan je tw cm mne rsa hti ni..sapa jg yg xda nk ada zuriat sndri kn...

79 Các câu trả lời

Bnyak kn bersabar sis, mulut org mmg ssh nk ttup... Saya ni pon lepas 7 tahun kawin, baru ade rezeki... Tuhan tau bila masa yg sesuai untuk kita.. Org hanya pandai mempersoal, sebb dia tak pernah diuji mcm kita... Jauh kn Dr bgaul dgn org2 macmtu sis.. Happy2kn diri dengan husbnd, positive kn diri..insyallah, rezeki tu akan dtg time kita sndri tak duga...

Bersabar itu ujian untuk org yg lambat dpt zuriat.. Positifkn diri jgn mudah beremosi nanti hormon x elok.. Banyakkn berdoa n share dgn suami.. Ikhtiar pergi chekup kesuburan suami isteri n buat iui atau ivf.. Dan teruskn ikhtiar yg lain.. Yg penting jaga emosi kena kuat dgn ujian sekeliling senyum selalu utk ubat jiwa.. Insyallah ada rezeki lambat atau cepat.

Sy faham sis.. yg pernah hadap benda2 camni akan faham... ada yg bertahun baru dpt, ada yg dah dapat, diuji dgn benda lain pulak.. rezeki lain2.. betul tu sis, rezeki, ajal, bukan kerja kita.. cepat atau lambat Allah yang menentukan.. yg penting jgn putus asa.. semoga Allah kurniakan sis rezeki anak, dipermudahkan segala urusan, insha Allah aamiin..

5y trước

Ha'ah.. semoga dipermudahkan segalanya..

Sabar sis dugaan tu,,mcm su dlu struggle dgn suami Ade org tua2 lepak kedai kopi pesan kt suami Dia sruh berstubuh pagi2 selama 2minggu nonstop,,sy xtau lah masatu suami ni kene buli ke ape kan tp alhmdllh lekat ,sis bleh lah try plak insyallah bleh lekat. Sblum buat tu urut dulu betulkan peranakan kita,,pastu ajak suami stragel kayuh pagi2

Saye pun org dah tanye sampai pegang2 perut saye. Saye rasa sedih sangat2. Dah 8 bulan kawin, stiap bulan berharap sangat untk dpt zuriat. Tp belum ada rezeki. Paling kecewa, kawan2 yang berkahwin sama bulan dgn kita dah pregnant & update status diorang +ve upt, pergi scan. Langsung tak jage hati saya yg belum dpt zuriat ni. 😭

5y trước

buat sedih ja kn sis klu tgk kwn kta update status nmpk dh baby....tp pa bole buat,bsbr sja la...

Sy ttc 3 thn.alhmdllh tgh pgnant 10w. Tiap kali org tnya,sy akan mnta diorg doakan sy..yakin pd allah akan dpt zuriat bila tiba masa y ssuai,jgn stress..brusaha utk dpt zuriat jg,sy dan suami mmng follow up gynae dan sy trunkan berat.sy doakan sis n kwn2 y lain y tgh mnunggu zuriat akan dpt mrsa khadiran baby aminnn....

5y trước

aminnn....doakn ya sis spya bole jd cm mommies dlm TAP

Sabar ya sis, Sya Paham perasaan sis😣 sbb sya pun sama 8 tahun menunggu zuriat,org kiri kanan asyik btnya bila nk ade anak org baru kawin dah mgndung siapa yg xnk anak kan, tapi sy tabah kan hati untuk terus prcya dgn perancangan Allah😘 doa kan semoga tahun ni adala tahun terakhir sy menanti zuriat aamiin

5y trước

Aamiin

sabar ye sis... sy faham perasaan sis... sy tggu 7 tahun bru dikurniakan zuriat..... sis xpyh dgr sgt apa org sekeliling ckp sis... abaikan je mulut2 mereka..... apa yg pnting sis bdoa jgn putus.... bykkan sedekah.... kalau knl mana2 org tgh mengandung sedekah dekat dorang.... sambil berniat sis... insyaallah....

InshaAllah nnti ada rezeki. Sy pn balik kmpung haritu org dok tnya. Relax senyum je jwb blm lagi inshaAllah tlg doakan saye ye. Pastu org2 tua yg bertanya tu akn doakan smbil pegang perut kta. Husband pn buat cmtu kalau makcik2 dia btanya. Srh doakan. Kta pn sbg suami isteri usaha solat jemaah doa sm2.

5y trước

sma² kta bdoa smoga rezeki yu dtg dgn kta sis.....sy skrg jrg dh blk kg..mls nk hadap...klu dok ruma xda yg nk d fkr

saya..memula mmg sedih..lelama sy ok..tp org xtau kite time sesorang menangis..org ckp kite x da iktiar..xkn la nk kecoh iktiar...kite bdoa smp ngs².hanya allah je tahu perasaan ni..hati ini...sedih,skt nye mcm mn..alhamdullilah 5thn 6bulan..sy br prgnt...dah 19week..doa kn saya dan bby sihat.