mengandung pun kena pantang

Sedih bila ada kencing manis time pragnant...kena jaga makan...yg ngidam takut plk nak mkn. Pantang la jwbnya..???

10 Các câu trả lời

Makan dalam kadar berpatutan sis. Kalau makan harian biasa, biasakan makanan & minuman sihat. Sy pun minum je teh ais, kek, cheesecake, donut dll. Tiap bulan makan. Tp makanan harian sy banyakkan minum air masak, delima pure & barli rebus sendiri. Makan nasi separuh. Lauk xberminyak & sayuran. Hari2 makan buah. Bacaan gula sy biasa 3.6-4 je

Itulah ujian ibu hamil sis. Berpantang lepas bersalin tu wajib utk kembalikan kesihatan dalaman si ibu. Berpantang masa preggy tu penting sbb nk stabilkan perkembangan bayi supaya ibu takde masalah nk kena minum i gula la, kena darah tinggi la, rujuk pakar lagi ummm macam2 kes timbul time preggy klu tak jaga

Sy Pon gdm on diet control.. tp bile part ngidam smpi mkn gak cume sikit lh.. X bnyk.. klu X dpt 1 Pon telan aliur nangis wow.. smpi brsalin ok je X de pape Pon X kne insulins.. nk mkn blh je cume kurang kn.. to je..

nak makan apa mengidam boleh je makan sis.. 2hari sebelum bsp kawal makan manis2 insha allah bsp normal... tapi makan tu buat rasa2 tekak ok la sis.. jgn bedal makan x ingat dunia... saya pon gdm gak...

😂 time nak check bsp je sy kawal makan.... da habis check bsp melantak makan sebab lapar sgt ...

4y trước

Sameeeee 🤣🤣🤣🤣

Sebab tu kena jaga mkn utk kesihatan baby n ibu juga.. Yg teringin mkn2 tak sihat elok jgn ambil.

Same la sis kite 🤣🤣 .. tapi kadang2x saye bedal je .. tapii nantii control balikk

Sy xsangkut gdm tp bacaan agak tinggi pun kena control. Sedih jugak 😭

Xp..xlama pun..bertabahla..hehehe

Kene kawal pemakanan