Salam semua..nk tnya,kalau bleeding bahaya tak? Sy hamil 5 mggu..gugur ke mcm mane?

Secondbaby

6 Các câu trả lời

Bleeding atau spotting waktu hamil tak normal yang.. Pergi ke klinik segera ya. Untuk cek kandungan awak okay atau pun tak okay. Biasanya bawah 6 minggu mcm tu x berapa nampak kalau scan perut. Boleh minta doktor scan dari bawah ya (TVS). Ada berapa sebab jadinya spotting atau bleeding: 1. Keguguran 2. Kandungan luar rahim 3. Darah implantasi

2y trước

Ok2..terima kasih sis😘 minta2 baby xde apa2 mslh

saya pernah bleeding teruk bright red and rasa cm ada ketul keluar sikit masa 4 weeks. pegi emergency, xleh tgk lagi sbb kantung and heart beat xde lg. doc suruh sy rest from kerja retail, bykkn baring and jgn ambil brg berat while kaki naik atas. selepas sebulan, baru sy dpt kerja and alhamdulilah skrng dh 35 weeks pregnancy

2y trước

Inshaa Allah...terima kasih sis,tp masih risau pn ada..sbb ank first xde bleeding...pregnant kali ni bleeding..sbb xthu nk beza bleeding implantasi@gugur😣😣

tak kisah spotting sikit ke banyak ke, pergi je emergency untuk doc check. klinik takkan accept kes spotting or bleeding ni. ada orang kata spotting sikit tu normal utk awal pregnant, tapi ada kes yg bukan normal sbb badan orang lain lain

Bleeding tanda awal prgnant lain, kalau bleeding gugur lain sis. Kalau spotting coklat2 tu kira spotting awal prgnant, yang jadi tak normal tu, fresh blood. Tapi kalau ada sebarang bleeding, sis boleh ke klinik utk scan apa semua ya,

2y trước

hr first keluar ptg je,hr second keluar pg je,hr ke3 & 4 keluar sikit mcm spotting je

bleeding masa pregnant x normal. nak² lagi kalau bleeding yg byk atau ade ketulan darah. boleh pg emergency.

2y trước

Ok2..tq sis😘🥰

spotting (darah sikit2) normal. bleeding mcm period, xnormal.

2y trước

Hr pertama mcm period tp xsebyk period,hr kedua hnya keluar time kencing,xbyk pn...hr ke-3 & ke-4 hnya spotting