susu formula apa yg bagus & sesuai untuk baby umur 2bulan 4hari?

Sebelum ni masa newborn minum dutch baby, tapi baby jarang membuang air besar dan berkahak. Lactogen & S-26 tak sesuai juga sebab sembelit terok. Sekarang ni tengah minum dupro, sebelum ni dia ok je minum lepas tu sejak2 dah masuk 2bulan sekarang dia dah kerap muntah n susah nak sendawa. Boleh share tk susu formula apa yg bagus dan sesuai lagi? boleh ibu2 bagi pendapat tak? #firsttimemom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

3 Các câu trả lời

betul ckp mom tu. kena try & error sendiri. mungkin boleh try range harga tinggi sikit. similac/frisolac ar/enfalac. lactogen mmg ramai tak sesuai, susu tu berbau & pekat. harap cepat jumpa yg sesuai ya

apa kata try yg range harga mahal sikit.. boleh try frisolac, similac, nan pro.. mcm mcm lah yg range harga mahal sikit. anak saya mnum frisolac jenis AR. alhamdulillah okay tpi hrga mmg 🥲

susu fm ni try and error. awk kena cuba sendiri susu2 yg ade dkt kedai tu mana sesuai dgn anak awk. beli je pek yg kecik2 utk anak cuba dulu. beli 2brand sekali xde mslh.