Hi mommy, nak tanya apa tips makanan yg sesuai nak makan sebelum bersalin.

Sebelum bersalin korang makan makanan apa? Ada yg cakap jgn makan nasi jangan makan yg berat2.Dua tahun lepas sy bersalin anak pertama 9jam sebelum bersalin sy x makan apa2 sebab takut dan rasa sakit sgttt,itu pun xde ilmu lagi pasal bersalin😅lepas bersalin badan jadi lembik mengiggil dan rasa lapar.Lagi sebulan sy nak bersalin dah, nak tahu la tips2 pengambilan makanan sebelum bersalin.😅 #due1syawal #hamil #bersalindinegeriorang

2 Các câu trả lời

hi sis, semoga dprmudahkn ya hari bersalin nanti, pd sy, sy akn makan ap shj utk tenaga sy yg sy xpsti brp lama dlm LR nt, bnykkn mkn kurma ya, mmg time sakit dh xda selera dh hihi tp pk kt kelaparan, sis mkn jga ya ok 👍

sementara boleh makan, makan je nasi. kalau dah sakit sgt tak mampu. saya minum milo kotak tu je makan roti² atau biskut. standby kurma jugak. kurma bagi tenaga segera.