Dalam masa contraction dapat rasa baby bergerak tak?

Sebab saya rasa kram tapi masih rasa lagi movement baby. Tak tahu mcm mana nak beza contraction atau kram biasa#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

1 Trả lời

contraction dia sakit lama n berulang dalam tempoh yg singkat. kalo kram biasa atau orang panggil Braxton Hicks ni dy sakit pastu stop tempoh yg lama then baru sakit semula. biasa Braxton Hicks ni sakit mild2 je. kalo contraction sakit tu datang dari perut, tangkap ke pinggang n punggung juga