#Kehamilan

Scan doktor cakap kantung kosong xda janin.. normalka ? Kandungan 14minggu#ingintahu

#Kehamilan
20 Các câu trả lời

mcm kes kawan sy. 13w still xnampak janin, tp kantung betul dah dekat rahim. so doc kata kehamilan kosong, means ada kantung tp xda janin. so doc suggest utk gugurkan after refer pada pakar. hope kandungan sis baik2 je and ada janin sbnrnya dlm rahim🤲

doc tu masa scan ade tekan kuat sikit tak? bukan apa hari tu mse sy scan 8w nampak kantung je mula2 . tp doc x puas hati die tekan² sikit , baru la nampak janin nya . doc kata rupa nya kena tekan kuat sikit baru boleh nmpk awk ya . 😅

3y trước

kantung kosong xda bby ataupun janin dekat dlam

puan boleh baca di link ni untuk info dan persediaan berkenaan kehamilan kosong. saya dah alaminya untuk kandungan pertama sebelum ni. https://my.theasianparent.com/kantung-kosong?utm_source=question&utm_medium=recommended

Kita yg 5 mnggu ni pun nampak kantung je dh tak senang duduk . Inikan dh 14 mnggu 😭 tapi alhamdullilah rmai yg komen positive kata masih kecik baru lagi . Tak sis kuatkan semngt . Insyaallah ade . Saya doa kan aminn.

3y trước

5w normal klu nampak kantung je.. yg 14w ni x normal.. nk kata luar rahim, kantong tu dlm rahim..moga yg terbaik utk sis ni..

sama kes saye scan mggu lps dh 12w tapi doc sah kan kantung kosong.....mse scan 10w ade janin. Saye pon dh confius sbb lgsg xde bleeding atau sakit2.....harap repeat scan 2mgu lg ade bby😭

Pengalaman saya 14minggu sepatutnnya dah nampak janin. Kalau tak nampak dr akan refer kepada yg pakar. Tapi xthu la kalau sis mmg dah consult dgn pakar tu. Apa kata doktor ya

3y trước

kita repeat balik lpas 2mnggu pergi scan balik..klau msih xnmpak kena prgi hspital la doc ckap

Tapi tgk yg dia scan tu baru 8w4d. Kiranya 14minggu drp tarikh period ke? Ke mmg dah pernah scan sebelum ni dah berapa week? Maybe kena repeat scan after 2minggu.

3y trước

klau ikutan 14mnggu..tpi dkat scan 8week 4hari

14w sepatutnya dah nampak janin.. better g scan swasta..swasta lagi jelas.. kebiasanya rm 50 klinik cas.. klu saya x senang duduk dah ni..

Kalau 8w pun, by right dah boleh nampak janin and boleh dengar heartbeat. Tak apa, sis doa semoga semuanya baik baik ye. InshaAllah

3y trước

klau ikut scan kan sis..mmng 8minggu tpi klau kira dari last period mmng dh masuk 14mnggu..tu yg pelik

Sy haritu scan 8w , dah npk janin.. lpstu dokt sruh dtg lg msa 9w, dah npk heartbeat.. smoga baik² sj sis, think positif ☺️