Ada sesiapa scan 7w still kosong? Tak nampak kantung n janin lagi? Macam mana nak think positif ya😞

Scan 7w tak nampak apa2 lagi

18 Các câu trả lời

ada. tapi bukan saya, sebab saya tak pernah scan 7w. tapi ada banyak kes mcm sis. selalunya sebab ovulasi lambat dari yg kita expect atau implantasi lambat. sebab tu doktor2 selalu advise jangan scan sebelum 8w kecuali ada simptom2 ancaman keguguran. nanti buat nervous buat resah je. doa banyak2. kuasa tuhan, tawakkal je. kalau ada, nanti lepas 2 minggu, ada lah tu nampak progress. moga murah rezeki ya.

5mo trước

Yaa.. Betul yg ni.. Sy selalu lewatkan 2mggu dr tarikh period tu, bru g scan.. Sbb pernah kene scam gini la.. Buat seram je.. Tp ade je die.. Nyorok.. 🤣

sis sama mcm sy, anak 1st 6w dh nmpk janin n heartbeat, anak 2nd ni 7w bru mmpk kantung saja.. dktor kata slh 1 sbbnya jgk sbb sy dh gemuk, lemak dh tebal hehe. tu susah nmpk. kalau nk sedap repeat scan lg 3w means masa 9/10w. atau kalau x confident bole scan trus kot tvs insyaAllah mmg jelas sbb x trlapik dgn lelemak tebal

Ada je sis, kes saya lain, stop growing. kalau sepupu saya smpai kene rujuk pakar mmg kosong, tapi rezeki dia week 12 elok je ada heartbeat, tapi setiap kali scan dia mmg kena tvs scan.Insyallah doa baik2

hi saya pun scan 7 weeks tak nampak, dr suruh dtg another 2 weeks baru nampak baby dlm kantung. Skrg 4 months alhamdulillah baby membesar dgn baik ikut timeline dia. InshaAllah ada rezeki ☺️

Saya dlu scan 8 minggu pun tak nampak apa lagi,nmpk kantung janin x nmpk,punyala sedih,Dr suggest repeat scan lps 2 minggu,saya scan skali lagi waktu 10 minggu nmpk janin skali heartbeat

First prgncy ke? Thun lepas sy mcm tu.. 9w g klinik check kantung je ada,Janin xda.. Buat checkup evry 1w, tkda prubhn size kantung. After 12w kgugurn.. Tkda rezki😢

5mo trước

sis nk tnya spanjang ngndung tu ada bleeding x? sb sy bln 1 aritu pon gugur jgk kantung kosong tp kerap bleeding.. ni sy ngndung lg masa scan 8w+ still kosong tp yg ni xde bleeding.. xtau ada harapan atau x

pengalaman saya , 8weeks masih kantung kosong.. then repeat scan 10weeks Alhamdulillah nampak janin dan heartbeat.. now dah selamat melahirkan 20/3 hari tu ☺️

Sis scan ikot perut ke ikot bawah (tvs scan)? Kalau sis scan perut tak nampak, teruss buat tvs scan @ scan ikot bawah. Lebih detail kalau tvs ni

5mo trước

Mcm saya rahim terbalik, doc suggest bawah 12w kena tvs scan @ scan ikot bawah. Mmg puas hatii scan ikot bawah

Kalau scan dekat KKIA mmg selalu dengar x nampak 7w. Klau dkt swasta scan dari bawah 7w dah boleh dengar degupan jantung kalau ada rezeki.

sy alhamdulilah,scan 7 minggu dah dpt detect jtung beby.lege mcm dah berank perasaan mse tu😅.sy doakn sis pom same.msih awal tu