Siapa scan pregnant 5w tak nampak apa2 lagi? Doc cakap sebab dinding tebal

Scan 5w belum nampak kantung & baby lagi #bantujawab #SeriusTanya

9 Các câu trả lời

masih kecik tu,jadi normal kalau tak nampak lagi.. masa saya tahu pregnant pun, usia 5 minggu.. but then, doktor cakap nanti dah 8 minggu, baru datang utk scan... then, saya pergi klinik kesihatan kerajaan, dia bagi tarikh untuk buka buku pink masa usia kandungan 10 minggu.. pastu doktor tu cakap, kalau camtu, datang few days before nak buka buku pink tu.. time 10 minggu scan tu pun, hanya nampak kantung je.. baby tak nampak lagi.. mungkin sebab retroverted uterus, susah nampak lah kot... paling latest haritu, scan baby masa 14 minggu, baby tgh sujud...

6mo trước

sy pn retroverted..8w bru npk bby..

Absolutely normal. 5 weeks tu sebesar biji bijan. 5 weeks ni fasa embryo jadi memang takkan nampak bentuk janin lagi. Sebab tu disarankan first scan di buat pada 8 weeks ke atas untuk mengelakkan kerisauan. Melainkan anda mempunyai pendarahan atau severe cramping. Yang ini ya, digalakkan untuk berjumpa doktor.

sama laa saya .. scan 5 weeks doc x nampak ape2. scan abdomen tak nampak. scan TVS pun x nampak. doc ckp mungkin awal lagi. doc bg masa 2 mnggu repeat scan balik. mudahan2 baby da ade dalam rahim nnti. sy doakan semoga urusan awk jgak dipermudahkan. 🤲🏻

6mo trước

sama la kita. scan atas bawah tak nampak lagi. harap2 next scan boleh nampak. mudaha2an Ada baby didalam rahim saya

5w mmg cuma nmpk dinding menebal je if scan dari atas. buat tvs scan baru nmpk kantung. even sy gi scan masa 5w6d pun masih tak nmpk kantung bila scan dari atas. doc buat tvs baru nmpk kantung so jgn risau ok. normal mcm tu. jaga kesihatan & jgn lasak² sgt

sy 6 week aritu just dinding rahim je tebal..after 2week tu sy scan blk baru nampak kantung tp janin just dot to small.n sy tunggu lg 2week alhamdulillah baru la sume clear sampai heartbeat kelip2

Me,scan 5 week tak nampak lagi.Scan 7 week baru nampak yolk sac.Scan 9 week dah nampak janin dan heartbeat.Now baby dah 1 bulan 21 hari.Semoga mommy dan baby sihat sihat jer yer,take care🤗😉

saya pun 5w juga sis. buat tvs baru nampak jelas sikit kantung nya. heartbeat belum dengar lagi masih awal doc cakap. kene repeat scan lagi 3w. moga semua nya baik2 saja utk kita semua.

sllu 7w bru nmpk. tu pun xtntu

sy scan 8w bru npk bby