34weeks baby besar

Scan 34weeks berat baby dah 2.6kg.. doc ckp bby bsar 35weeks.. jdi due awal.. cume nye doc ta ckp bile kne serah diri...agak2 bila ye sy kne serah diri..sy ad gdm gak... Baby dh kbwah uri air ktuban semu ok...smlm sy rse saket sgt prut mcm sgugut tu menekan2 bwah... N ad kua cair putih tp sikit jela... Harini tada rse saket pun.. cair putih pun tada.. tu tanda na dekat brsalin ke? #firstmom

1 Trả lời

Kalau ikutkan besar seminggu 2 tu normal sis. Kakak saya gdm jugak. Bila scan baby besar 2 minggu. Still doc kata okay. And masa appt dia 34/35 weeks nanti jumpaj doc, doc akan bagi tarikh untuk serah diri. Biasanya gdm paling tak pun doc akan bagi tarikh bersalin time 37w ke 39w. Ada appt lagi kan every month dengan nurse? Time tu nanti tanya nurse or doc awak. Kalau appt tu appt dengan nurse, tanya nurse. Kalau dengan doc, tanya doc.