bolehkah ibu hamil pergi menonton di pawagam

sbb sya ada baca artikel ibu hamil tdk d galakn pergi pawagam sbb takut sound ya bole mengejutkn baby kandungn btul ka

4 Các câu trả lời
2y trước

Apasal pulak tak boleh pi tengok wayang? Awat laaa ada oghang yang dengki sangat kat pregnant mummies sampai tak boleh tengok mummies ni bersukaria sikit, nak pi suruh duduk kat dalam library kaaaaa...? Adoi laaaaa....baby tu kan duduk di dalam kantong yang penuh ayaq ketuban di dalam rahim. Hangpa try tengok, benamkan kepala hangpa kat dalam ayaq, macam pi scuba-diving tu, apa yang hangpa boleh dengaq? Kalau kat dalam boleh bising, mesti laa kat luaq tu berkali ganda lagi bising ... kaaannn? Kalau laaa bising sangat kat luaq tu, sudah tentu laaa mummy dia yang tak tahan dulu dan akan lari dari tempat tu...kaaaannn Hangpa tau tak, apa yang lagi bising untuk baby yang duduk kat dalam rahim tu ialah mummy dia sendiri terjerit-jerit, bukan wayang kat luaq tu. Terkejut habih laaaaa kalau mummy dia yang terjerit-jerit, kaaannn.....

Boleh je pergi tengok wayang. Tapi jangan tengok yang terkejut2. Kak ipar nasihatkan kalau boleh jangan tengok yg banyak terkejut.

Saya baru je tengok cite antu kat wayang baru2 ni 😹

Saya pergi je huhu