Bolehkah ibu hamil makan mee segera masa waktu mengidam ? Sbb sya dh makan sbb craving sngt.

2 Các câu trả lời

buat rasa boleh sis, sya ada baca kat google, kalau nk makan tu, air rebusan pertama tu buang, lps tu gbti dgn air baru, perencah dia jgn letak semua. Macam saya hari tu, craving sngt, saya buat mcm ni, tapi lepas makann, muntah, sbb bau maggi tu lekat kat tekak, menyesal makan.😅 Nasib makan sikit, dalam 4/5 sudu je, yang lain suruh hsband hbiskann, kalau meggi korea tu mcm tak sarankan, sbb dia kan pedass, takut citrit birit tak selesa kat perut

2y trước

kan awak, kdg tekak ni, lain mcm sejak prgnant, hehe mee sdp sya lagi tak lalu, bau dia kuat jugakk. Saya suka makan asam laksa maggi punyaa, dulu suka sngt, sejak prgnant tu la skli makan, tak nk dh makan, takut muntahh😅

Tk digalakkan, bnyk perasa tmbhn. Klu masak guna bahan2 dari dapur blh la.

2y trước

okey thanks kongsi 😗