Betul ke ibu mengandung tk bole mkn udang? Sebab ape ye

Sbb suami org madura dia tk bgi mkn

25 Các câu trả lời

tak pernah dengar pulak 😅 tapi ikutkan time mengandung apa² yg kita makan mmg kena test dulu sebabnya perubahan hormon dan kita boleh jadi alergik pada sesetengah makanan. contoh klu sebelum mengandung xde alahan pada seafood, maybe time mengandung boleh jadi alahan. kena try & error 😁

Uishhh udang tue sis sy pregnant anak first Hari2 sy makan tue jew Lain semua sy xnk 🤣 Smpi kn asben ckp “kng anak kki bnyk cm udang” hahaha.. sy mkn jew Alhamdulilah bby sy sihat xada kaki lebih cm udang hehe.. dh umur 15 taun anak sy skg 😊

Bukan tak boleh makan. Cuma tak digalakkan pregnant makan seafood. Sebab sesetengah seafood ada merkuri. Tapi nak makan boleh je cuma jangan masak melampau sangat & makan betul2

cuba tanya suami awak kenapa tak boleh makan udang, boleh kalau awak takde allergic. dan paling pentinggg udang tu kene bersih dan dimasak sampai betul betullll matangggg.

Klau ikut adat org, mmg itu tak blh ini tak blh..klau ikut logik manusia, mkn jela apa nk mkn as long as takda allergik & ada duit..

hi sis, saya pun orang madura okay je, boleh je makan udang Katanya yg x boleh tu makan sotong dan seafood yg berlendir contoh ikan lele atau keli

Sy mkn udang naik bintik2 jerawat wrna putih di perit byak mcm kena chiken pop.. mungkin itu pantang org Madura .. sy pulk elergic dngn udang kot

makan je sis.. kang nanti awk tak makan udang langsung, anak kluar jadi alergik udang... susah jgk. sebab prnah trbaca jgk bab ni..

Sebelum pregnant mmg suka sotong... tpi bila dah pregnant tak boleh nk mkn sotong udang...badan tangan naik gatal2... 😅

Boleh makan. Melainkan awak ada allergic, takboleh la. Tanya husband tu kenapa pulak ler takboleh.