Hmmm, sape dekat sini dah tahu pregnant tpi xpergi klinik lg

Sbb Saya xpergi lgi🤣

29 Các câu trả lời

Pegi klinik awal pun nty scan belum nampak, kalo saya suka pergi klinik cnfirmkan scan mase 10 mggu sbb puas hati scan dah nampak jantung semua then baru pegi bukak buku pink mase 12 mggu

kalau awal lagi dan kandungan takda masalah ok jer tak gi lagi..nanti before 12week awak g bukak buku pink..scan seeloknya 10week la bg pendapat saya dah nampak baby gerak,dgr heartbeat,nampak jantung..

knapa tk prgi klinik ? saya dulu lps dh thu saya pregnant terus pergi klinik sbb saya nk kandungan saya baik baik je dan nk thu betul ke pregnant .. lpstu dpt thu pregnant dh 7mggu masyaallah

2y trước

Sama sis . excited lain macam juga . Plus TTC 6 tahun . Allah sahaja tahu . Takde sy nak hold masa dpt tahu USG naik 2 line .

saya masa mula2 test positif, lepas seminggu test dan masih tak period baru pergi klinik, sebab takut just hormon tup2 nanti period.. tp itupun bila scan just nampak dinding rahim tebal je..

Better terus pg klinik. Boleh tanya2 Doc ttg supplement yang perlu mkn dan scan perut semua. Folic acid Jangan lupa makan. Membantu perkembangan baby 🥰 BTW, Tahniah 🥰

sama lah. saya dah 5w tapi tak gi klinik lagi sebab takut tak nampak ape. padahal dalam hati ni dah berdebar dan excited nak tengok baby hari² tengok kalendar 😍

sye buka buku lpas spotting dn mse tu dh ade kntung.. kndungan kdua.. sbb ade diabetis.. nurse mntak buka buku awal...sye 6w dh buka...skng alhmdulillah.. dh 17w

sy tghari taw double line, suami balik mkn tgahri terus xmaw sambung kerja dh sbb nk bawak wife pegi klinik. takda tunggu2. yela 4 tahun tunggu kan. eksaitedd

ai apa yg lucu? kalau awal 4 takpa la tp klu 7 ke atas kena pg cek. bkn utk kitorang tapi utk puan dan janin dlm kandungan jg 🤷🏻‍♀️

saya pon x pergi lagi baru 4 week. tapi dh start slow2 x buat keja berat. and makan folic asid untuk langkah awal. 😊