boleh makan tart nenas ke awal kehamilan?

Sbb kak ipar pregnant juga, beza kami 2mggu, skrg die 9 mggu, die teringin nk mkn tart nenas, die kta dh google, bleh mkn..skdr amik rasa..de sesape yg ade pglmn? Sbb sy nk mkn durian, tp biler google die ckp bleh gak mkn skdr amik rse tp tuk 1st trimester x digalakkan sbb takut janin x thn pns..bleh risiko keguguran

1 Trả lời

Durian ni angin n panas dalam..klu awal2 xdigalakkan.. kndungan masih baru..klu dah besar sikit blh mkn tp berpada lah jgn sampai sebiji... Tart nenas boleh mkn sbb dah dimasak..xde masalah..jgn nenas muda sudah la...

5y trước

Oh..ok..bru fhm..tq 4 the info..