Ada tak ibu2 bila preggy pernah bnyk angin dlm bdn .Asek2 sendawa je. Apa nak mkn ye untuk kurangkan

Sbb ganggu waktu tidur kadang

9 Các câu trả lời

Saya dlm week10. Pernah baca ni salah satu symptom week 9-10, badan sentiasa gassy. Mmg annoying tp Husband ada utk bantu urut2, hilanglah sikit tp masih ada angin2 tu.. kena buang angin tu, kalau tidak, senang rasa nak termuntah. Take care ☺️

1y trước

Betol tu .Saya pun tgh2 nk tido asek buang2 angin sendawa .Kadang mmg sampai nk muntah

dr kata memang perut akan berangin sebab rahim membesar dia tolak perut & usus kita and buat gas gastrik tu keluar dengan lebih kerap. dr saya bagi ubat angin & dia suruh makan stp 2 jam sekali.

1y trước

awak cakap je apa awak rasa sepanjang mengandung ni, dr akan tengok kesesuaian dengan awak.

saya macam ni sekarang. dah seminggu. kalau rasa nak sendawa ja terus paksa. kalau tunggi sendawa sendiri automatik rerus termuntah. xtau dah nak buat macam mana😅

1y trước

Itula .Saya pun sama .Tapi benda ni hari2 plk tu .Lepastu tak bole nk mkn pedas sikit .Bila makan sikit je mula la makin naik angin tu sampai muntah

Oren sis.sy kuat jugak sendawa Dgn kentut😆 Tp hari2 sy mkn buah oren.alhamdulillah ok.najis pun lembut je kluar.x sembelit lgsung

Sama macam sy..tp sy pegi jumpa doctor, doctor bg sy ubat angin ubat kurangkan angin dalam badan.alhamdulillah ok

Saya dari 5w sampai laa 10w ni, rasa tak larat jugak macam ni. Tapi saya makan kerap, qty kecil. 2-3 jam makan.

1y trước

Yes rasa lapar je nak makan

sayaa 😔😔..puasa pon x mampu..sendawa + angin teruk satu badan stat taw preg..paksa makan jee

Saya pulak selalu kentut . Sendawa tak 😂

1y trước

Hahaha saya dua2.dtg sekali pakej🤣 lps kntut tu lega je rasa😆😆😆

Mmg perut berangin