Teringin Mcd

Saye gdm on Insulin dan ubat, tapi teringin sangat nak makan burger mcd. Ade org ckp dkt saye kalau gdm memang tak boleh makan fast food. Hm rase nak nangis bile bende yang kite teringin tapi tak boleh makan.

29 Các câu trả lời

boleh makan sis tapi 🍟 tu jangan makan mmg carbo tinggi burger tu makan separuh dulu then lepas 2 ataupun 3 jam makan lagi balance then cuba check gula. normally saya akan buat mcm tu kalau craving sgt

makan je la sis..sy pun on insulin n ubat.. tapi xamik la air manis... air gas semua tu.. nk mkn burger tu mkn je laaa.. nnti kita control la balik .bukan ari2 nk mkn fast food tu kan..

sy pun dulu prgnant gdm insulin n ubt. tp sy mkn je apa yg nk mkn..time bsp tu kne jaga2 la..tp lau xjaga mkn pn xleh gak nnt bcaan gula tggi pulak...skali skala boleh je...

Sorry nk tanya, biasa kalau lepas kita minum air gula, berapa lama dpt result ye? Kalau sangkut gdm klinik kesihatan akn call kan, biasa berpa lama lepas minum air gula??

1y trước

sehari pon blh detect dah...kalau kk call makna sangkut ..kalau xcall .next checkup cuba tnya

kesianya sis ...boleh rasanya kalau setakat nak rasa ii sebab teringin kan ...pasnie jaga kesihatan baik baik ...kurangkan manis dalam makanan dan minuman yeaa

Mkn sis tp jarakkn 3,4 hr dr hr nk bt bsp, sian baby, sy pun gdm tp sy trgin sy mkn jgk sis klu takut sis mkn portion sikit janji mkn je 😊

sy pon insulin dan ubat...tp sy mkn je ...yg penting kawal la ..bukan hari2 buat bsp...jgn minum air manis je...ganti kn air kosong...

1y trước

Bacaan bsp sis okey tak ?

Sye pon gdm on ubat ngn insulin apa yg sye teringin sye mkn je tpi hanya sekadar buat rasa2 je xde la mkn berlbihan

Sy mkn je dr awal… skli skala kan.. bknnye hri2… kesian adik dlm perut ibu teringin tu, mkn je ye

makan aja ...buat raso².. sy pon ade gdm ...bila teringin sesuatu makan minum je..tapi skali skala