perut kecik, hb low, anemia

saya warded 2 minggu lps sbb pitam n nafas tak lancar. hb 10.6. baru ni checkup nurse bgtau risiko2 anemia untuk baby n ibu. saya jdi risau lak takut baby kecik sbb perut pun mmg tak nmpk. skrg 21w. saya ada book scan, ptutnya smlm tp sono tukar tarikh mggu depan. nak kena sambung risau lgi seminggu huhu. ada yg pengalaman tak ngandung perut tak naik n hb low? baby ok tak?

1 Trả lời

no need to worry. - saiz perut tak penting, rata2 20w mmg perut flat lg. janji bila scan bby ikut growth yg sepatutnya. - hb awk still blh naik kalau awk follow the guidance. paling last klu masih xnaik, akn drip ubat masuk. pnglmn hb low smpai cucuk ubat, perut xnmpk smpai bsalin. ank lahir sihat.

9mo trước

alhamdulillah lega baca. jadi risau sama sbb last scan bulan lepas baby kurang seminggu dari usia. tp time tu dr cakap normal if beza bbrapa hari. semoga baby sihat sempurna