Period Delay 3 hari - OPK double line

Hi. Saya TTC cycle yg ke 6.. bulan ni due period saya 24/11, tapi saya dah delay period 2 hari (ikut calendar). Last period first day 25/10. Cycle length saya depends jugak, 28 / 30 / 31 days. Bulan yg lepas 28 days. Saya ada buat test OPK pagi tadi dan naik double line. Saya tak bersemangat lagi nak test UPT takut kecewa balik. Takde major symptom. Masa due sepatutnya period ade mild cramp saja. Kindly advise.

5 Các câu trả lời

Maaf sy bcakap sikit.. klu boleh, elakkan la guna opk utk cek kehamilan sis.. Sy phm, kdg kt ni risau.. tkut nk guna opk.. tkut bazir sama.. tp guna opk pun buat rugi masa n tkut2 kecewa.. Opk utk cek kesuburan bkn utk cek kehamilan.. maybe sis ada google tentang opk utk cek kehamilan.. ye sy pnh jgk baca.. ada org cek opk naik double line n mmg pregnant.. Tp tu semua maybe kebetulan.. so better awk cek guna upt je.. N sy doakan awk btul prgnant ye.. inshaa Allah aamiin

OPK waktu ni tak menentukan apa2. kalau belum ready, boleh tunggu sampai lewat seminggu, test UPT. period awal/lewat seminggu tu normal. tapi sis test OPK kan? haritu ovulasi CD berapa? luteal length sebelum ni brp hari? luteal length selalunya sama setiap cycle, sangat jarang nak berubah. kalau dah lebih dari luteal length yg biasa, rasanya dah selamat nak test UPT.

Check je upt awak, sayaa saja2 guna opk sehari sebelum period dan cek jam 10 malam..naik dua line sangat terang..esoknya beli upt, mmg double line...

the only advise that i can give.. check upt gne trusted brand..

Saya last period 30/8 ... 3/11 bru saya cek upt sis