Bleeding 5W2d

Saya tk pernah jumpa doc lagi juct check sendiri di rumah.. adakah inj serius? saya perlu jumpa doc?#firstbaby #pleasehelp

Bleeding 5W2d
16 Các câu trả lời

Jumpa doktor sis…pengalaman saya keguguran pada kandungan ke-2 setahun lepas camni la…awal2 bleeding cam awal period. Lama2 makin kerap n byk… sekarang kandungan ke-3 pon saya keguguran juga masa week 8, baru je 5hari…sama juga bleeding dari usia kandungan week 4..kandungan ke 3 saya trus follow up dengan pakar..gagal jugak..blom rejeki…saya doakan yg terbaik utk sis…kalau sis bekerja, mungkin sis boleh ambil cuti dulu n rest…doktor pakar pon nasihat kan saya utk rest byk2 cam bed ridden gitu sama cam org buat IVF…😊 semoga Allah permudahkan urusan kita.

3y trước

ya allah kuatnya awk ❤️

Ya Allah sme dgn sy 2hr lps .. 1/2/22 .. sy 5week 2day.. bleeding bnyk sangat awk.. hbs seluar sy.. sy pun ad jgk tye dlm ni.. tp sy pergi klinik … doc ckp kat sy 80% kmngkinan gugur dh… tp. ye bg masa 2hr utk repeat upt lg.. hari ni cukup 2hr.. sy repeat upt,, drh masih ada lagi.. Alhamdulillah , kuasa Allah .. positif pregnant lg.. sy punya rahim xkuat sbb tu bleeding.. Awk bnykkan posotif jeee , ckp kat baby agar kuat yee… sy ank first… sedih sngt2 , tp alhamdulillah.. pergi jumpe doc . insyaAllah xde pape ..

Terus g check sis, sy baru ja g check tadi sbb ada darah mcm awal period sikit baru 7weeks. Doktor kata risiko gugur tu ada, nauzubillahiminzalik. Sy ambik ubat duphaston utk rahim ikut saranan doktor. Skrg terbaring ja sbb ghisauuu 🥺😥 Pergi check cepat2

Kalau darah warna merah mcm ni better terus refer doktor dear.. apa² kemungkinan boleh berlaku kalau lambat rujuk dokter.. kalau spotting warna coklat tu normal utk kandungan 5 minggu.. Tapi ni warna merah.. if byk darah turun lagi besar masalah

Boleh refer doc kt PAC ye awak,26/1 haritu saya macamni juga lepastu 27/1 tu turun semua 😔 mungkin belum rezeki saya tapi awak sangka baik je tau! InsyaAllah baby okay ❤️❤️

3y trước

😭😭😭😭😭 ya allah lindungi "dia" saya first baby tq share

jumpa doktor sis. saya semalam macam ni la. lepas tu petang turun darah. sakit perut jangan kata la. gi hospital masuk wad. pagi tadi kul 3 dinihari saya completed misscariage

jika puan alami mcmni..puan kena pergi hsptl asap bg mdptkn rawatan kadar segera..dkhuatiri tanda awl tuk alami keguguran..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

5mgu tu sis cek upt positif x..sy smpi skrg 5 mgu 1 hr negativ..rni kua drh ckit..da 3 hr..tp x kotor selua pn..pning plk

3y trước

bnyk kali buat upt still ve

Apa2 pendarahan masa mengandung samada sikit atau banyak terus ke hospital. Baby dkt dlm kita tak nampak.

terus ke hosp bahagian PAC sis, jgn tggu lagi. tak normal tu. sy 4kali gugur pengalaman sebegini.