Hai,saya dah preggy 8 minggu tapi mual2 sgt teruk.. macam mana untuk kurangkan rasa mual?

Saya tidak dapat makan apa2

5 Các câu trả lời

Saya haritu masa first trimester pun mcm ni.. Sy amalkan makan buah jambu batu, epal hijau dan tembikai.. and jgn biarkan perut kosong.. klau masuk angin, lg mknn tu dtolak.. Alhamdulillah bila makan buah2 ni trutamanya jambu batu, kurang sikit..

sme la sis..sy 1st trism mmg dri awl asyik muntah ² tmbh plk kne gastrik truk😌alahan truk sgt..nk buat ape² ssh..dgn emosi nye tk stabil..pstu nk ddk dpur pon tk boleh😌sbb bau minyak msk ..haish..mcm ²

bagitahu doc ye..sebab Saya haritu pun macamtuu xbolee nak makan ap2 even minum airmasak pun keluar balek then doc bagi ubat untuk tahan muntah..

haii mijah..trjumpa mijah sini pulok hehe tahniahh mijah for your pregnancy.. 😍😍 klau sy tknak bg rasa mual mkn buah byk2 jahh 🤭🤭

better jumpa doktor sis.. saya smpai level air dalam badan drop and doktor terpakse refer ke emergency.. so better jumpe doktor..