Hi mummies, nak tahu pendapat sikit..

Saya tahu ibu mertua saya cuba membantu tetapi sometimes ia mengecewakan. sebagai contoh, dia nak involve dalam semua benda yang i buat sama ada prepare makanan untuk baby atau suami i. Bila i nak tidurkan baby ke atau nk tenangkan dia pun dia nak involve jugak. Bila baby i x sihat ke, sebelum i blh cerita kat suami, dia dah inform. Pastu bila suami i balik dari rumah, dia akan lari menyambut dia. Suami & I dah pesan kat mertua, jgn bagi baby tgk tv, bila suami tak ada kat rumah, deorg akan tunjuk tv kat baby. Suami i pun sometimes semua benda nak bagitahu mak dia.I tak tahu nak buat apa lagi. #advicepls #bantusharing #sakithati

1 Trả lời

Kalau sy lg suka mentua involve sbb sy dpt me time..biarla dia nk jaga baby pon,dia pon excited dpt cucu..dptlah sy rehat2kan badan..drp dpt mentua yg lepas tgn..nanti dikatakan pulak mentua xsayang cucu..lg1 sy xakan cemburu kalau mentua rapat dgn suami sy..anak beranakkan sbb dia hidup lebih lama dgn anak dia dibanding dgn kita..kalau xbg tgk tv,sorokkn lah remote tv tu ke..apa2 pon,berlapang dadalah..kalau xboleh tahan,elakkn tinggal sebumbung dgn mentua dalam waktu yg lama..