Hi mummies, nak tahu pendapat sikit..

Saya tahu ibu mertua saya cuba membantu tetapi sometimes ia mengecewakan. sebagai contoh, dia nak involve dalam semua benda yang i buat sama ada prepare makanan untuk baby atau suami i. Bila i nak tidurkan baby ke atau nk tenangkan dia pun dia nak involve jugak. Bila baby i x sihat ke, sebelum i blh cerita kat suami, dia dah inform. Pastu bila suami i balik dari rumah, dia akan lari menyambut dia. Suami & I dah pesan kat mertua, jgn bagi baby tgk tv, bila suami tak ada kat rumah, deorg akan tunjuk tv kat baby. Suami i pun sometimes semua benda nak bagitahu mak dia.I tak tahu nak buat apa lagi. #advicepls #bantusharing #sakithati

2 Các câu trả lời

kena explain dgn mentua yg baby x bole tgk tv or gadget sebab apa dan apa kesannya klau baby tgk.. lpstu kena ajak suami brbincang hal ni... klau trjdi lg..kena tegas.. jgn bising² terus ja angkat baby bwak masuk bilik... kena lembut tp tegasss.. jgn smpai bgaduh..tak elok..jga juga nama baik dri sdiri..

awak tinggal rumah family?, atau mertua saja datang?, kalau kata rumah family, bole bgtau husband utk duk asing or kalau mertua saja datang, luah dgn husband bab ni, n kena tegas sikit la dgn mertua, bagi dia faham, awak ada cara sendiri nak didik anak .