Kandungan 5bulan -uri dibawah apa perlu saya buat😢

Saya sudah 23minggu..Tadi saya checkup doc scan uri dibawah.. jadi saya risau ..apa perlu saya buat.. help me

7 Các câu trả lời

Saya pun sama uri di bawah sebab 24 minggu ada pendarahan sikit dan kena warded sehari. Selalu cek up kk dan hospital. Sekarang mmg diagnos placenta previa type 1. 19/10/20 kena admit wad(37 minggu) kalau baby taknak keluar 38 minggu terus masuk OT. Doakan saya juga. Sis kalau boleh jangan buat kerja berat berat, jangan berdiri dan berjalan terlalu lama, banyakkan bersujud dan buat senaman L (boleh google). Semoga yang baik baik ya InsyaAllah

4y trước

Terima kasih sis.. bagi saya idea dan semangat..nanti saya try biat senaman L tu.. semoga sis dipermudahkan segalanya..

X tahu la betul ke x. Tp ikhtiar je. Awal awal hari tu saya masa scan doctor suspect uri bawah, then org ckp ngn saya masa sujud tu lama sikit. Jdi masa tu mmg saya cuba la sujud lama setiap kali sembahyang and dalam hati pon berdoa supaya kandungan saya dipermudahkan dari segala segi. Alhamdullilah lepas seminggu tu repeat scan doctor cakap ok dah normal.

4y trước

Terima kasih sis..idea yang baik..nanti saya cuba

masih awl lg..dktor akan pantau shngga 32 weeks. insyaAllah nnti uri tu naik sdri. sy pn mse scan 18 dan 23 weeks,dr ckp uri rendah. skrg 27weeks. nnti 30weeks akan scan di kk balik.

cuba tngok kt google cara2 bg naik .. sbb nanti sebelum sebulan edd klo stay jugk ad kt bawa .. takut nantu kene tahan wad ade smpai sebulan klo uri kt bawah , mcm terjadi kawan sy

Sy 32 week uri msi kat bwa type 1...34minggu nak jumpah doc pakar da hrp2 scan minggu 34 da naik 🙏🏻

dont worry..baby masih lg boleh bpusing tu sis..doa byk² ok semoga urusan sis dipermudahkan

4y trước

Terima kasih sis bagi saya semangat

Awal lagi, doc check nti mse 28w ke atas