baby bump tak nampak lagi?

Saya stress sangat orang sekeliling and family tak habis habis condemn kenapa dah 5 bulan masih tak nampak perut 😭 siap ada yang tuduh kata baby tak sihat tak membesar padahal kita selalu scan semua elok je. Selalunya bulan keberapa ye perut jadi besar? #firstbaby #babybump

26 Các câu trả lời

kalau saya jadi puan , saya tanya balik soalan .. hahaha tau dari mana anak saya tak membesar ? dengar dia nak jawap apa 🤣 .. memandai je , sifat manusia kan suka menjatuhkan orang begitulahh anggap je dia dengki sebab kita pregnant , saya pun selalu je hadap orang toksik macam ni .. hahaa tapi saya malas nak layan buat apa nak layan benda yang kurang cerdik nanti merosakkan pemikiran sendiri je 😂 orang kurang cerdik memang gitulah suka sakitkan hati orang selagi tak sakitkan hati selagi tu lah dia cari perkara yang negatif untuk sakitkan hati.. dengar boleh percaya jangan melainkan doc yang cakap barulah awak percaya ..

yang percaya cakap orang tu kenapa puan 😣 .. dorang tu bukan misi/doc perlu ke nak kisah apa yang dorang cakap tu .. ibu2 pregnant pliss lah jangan sesekali ambik peduli atau terlalu stress dengan orang yang suka beza2 kan perut besar perut kecil ni , setiap ibu2 pregnant Allah turunkan lain2 simptom tak semuanya sama daripada puan stress dengan orang sekeliling tu lebih baik ikut nasihat misi/doc lagi penting bagi saya , selagi misi/doc tak cakap apa2 tak payah ambik pusing sangatlah dengan percakapan orang , mulut orang ni dengar boleh percaya jangan !

Laa xyah nak stress pun sis. Benda normal ada sstgh mommies yg xnmpk bump pun. Asal baby sihat oklh tu. Sy hritu pun sma awal2 pregnant xnmpk bump smpaikan ipar blh ckp xcaye sy pregnant. Masuk je 7 bulan nah ambik makin naik lak perut, pstu baru ipar ckp dia caye. Now dh 9 bln tgu hari je lg ni baby xnk klua2 gak, baju slalu guna waktu kerja pun bnyk dh x muat sbb perut makin membesar. Lain ibu lain situasi, ada je yg mmg asal perut kecik smpai mlhirkan, ada yg msuk 3rd trimester bru start nmpk bump. Xyh nk stress bnda cmni.

allah, susah jugak dikelilingi org toksik ni. yg nak bawak perut awak tau. kalau perut besar nnt awak yg tak larat nak usung. percaya la esok kalau perut awak dh nampak org2 toksik ni akan cakap mcm lain pula. awak terlebih makan la. esok nak beranak susah la. baby besaq sgt la. awak tak jaga makan la. dengar cakap sy just ignore. yg penting awak tau baby awak setiap kali checkup sihat. itu paling penting. saya sendiri 1st pregnancy 7-8bulan baru nampak perut dan org baru tau sy pregnant. sy lebih prefer org tak tau.

saya pun dlu smpai 6bulan xde baby bump, ad la mlut2 yg asyik pertikai cakap dia dlu awal2 dh perut besar.. Saya positifkan diri..lagi mudah awal² tk de baby bump lgi, senang berjalan beli barang baby, baju² pun muat lagi.. Masuk 7bulan, baby bump dh ad..siap org ckp mcm kembar lagi 😅 kejap je naik.. masa ni nanti runsing tau..sebab baju semua dah tk muat kena beli lain 😂 Jadi bawa bersabar dan enjoy je ur prgncy ya.. 🌹

Itu biasa sis. Haha even saya pun pernah kena. Saya suka pakai baju baggy bila dapat tahu saya pregnant. Sekarang dah nak masuk 6 bulan, due date mid Dec 2022. Bila pergi kenduri, makcik pakcik sibuk tanya mana perut? Tak nampak pun pregnant? Betul ke ada isi? Kenapa tak pakai baju mengandung? 😂😂😂😂😂 peduli lerrr, sibukkan baju orang pulak hahahaha asalkan bila scan anak sihat ikut perkembangan minggu sudah cukup

Kesiannya sis. Saya 5bulan lebih. Hujung minggu ni masuk 6 bulan. Minggu niii baru saya rasa perut saya boleh nampak sis. Itu pun tak tahu la aebab saya makan banyak ke apa. Haha. Nurse ada cakap perut saya jenis kecik, dia pun kata takpe je janji baby sihat. Tak baik betul orang yang tuduh baby sis tak sihat tu. Sis jangan stress tau! InshaAllah semuanya baik baik je. Nanti dah 6 bulan boleh nampak dah inshaAllah 😊

saya pon baby bump kecik sbb saya tinggi..bila balik rumah mertua ada la yg duk bandingkan "keciknya perut..dulu akak sarat sangat perut besar sampai tak larat berjalan" kalau sorang dua takpe n tah berapa org duk tegur..kadang jadi sakit hati..at least doktor cek ukuran baby normal..orang suka sangat cakap macam2.saya iyakan je la sebab malas nk melayan mulut orang..bila da 7 bulan baru la nmpk jelas perut bulat.

Sama mcm saya jugak sis.. 5 bulan usia kandungan bersalin bulan 12 nnti perut mmg xberapa nmpk pn sbb mmg suka pkai bju loose2 nie.. Tak yah hiraukan apa org nk kata..kdg xyh bg tau kita gndung pn org dh tau cara kita jln bntuk tubuh kita tu.. Janji kita tau baby dlm perut kita sihat.. Enjoy our pregnancy okayy.. Nty perut besar pn jd masalah jugak dkt mulut toksic nih.. So abaikan jee sis..

sya wlupon tu hri dh 8 bulan. doctor ckp Perut sya x nmpk mcm org pregnant 8bulan tau. bila scan..check. baby membesar dgn sihat berat baby pon berat normal. alhamdullilah.. org2 tau sya pregnant. tp dia org igt sya belum sarat lagi. padahal dah sarat. skrg dh 9 bulan. tggu hari je ni.. semoga allah permudahkan utk sya.