Saja nak luah

Saya stress kalau orang balik" datang kejut baby suruh bangun anak saya baru 1 bulan 13 hari lepas susu je dia mmg akan tidur dan bangun susu tidur balik, macam mana nak pesan kat org tua (atok suami) (nenek dan mertua) yang saya taknak anak saya diganggu setiap masa . Kita mak" tidur tak cukup kalau pagi tu la masa saya nak berehat sbb baby tidur lama waktu pagi tapi time tu la pintu bilik saya ni di ketuk balik" tanya baby tidur ke dan disoalnya sya asyik tidur je bby da pun bby mmg kerja dia akan tidur je waktu skg sbb saya ada baca kalau bby tidur tak cukup pembesaran dia boleh terbantut .nanti da besar gomol la lama" saya stress sampai susu saya da kurang sgt dg isap rokok dalam rumah kita da tegur pun sama je tak jalan , saya tak kesah kalau nak pegang bby ke tapi jangan lepas merokok sampai bau dia melekat kat bby kalau anak saya sakit saya jugak yang susah ,sbb suami sya tak merokok

5 Các câu trả lời

Sama la sis. Kadang2 kita dodoi baby sampai nyenyak, tiba2 orang tua dtg nk tgk baby, panggil baby pastu agah2 dia. Bangun la dia. Kita ni punya struggle nk tidurkan dia. Lepas dh habis agah tinggal mcm tu je. Ibu ni la yg kena tidurkan balik baby. Bukan nk mengeluh. Tapi time baby tidur tu la kita nk rehat/buat apa yg patut. Bukan tknak tegur, tapi biasalah org tua bila ditegur nanti merajuk terus. Doakan semoga kita ibu2 sentiasa kuat ya💪🏻

sama laa mertua saya, sikit2 Tanya baby tidur ke, saya pelik laa budak besar ni nampak pon kabur, bukan kenal sape pon, cuma maybe cam suara ibu bapak dia je, nanti bila budak ni debab sihat besar duk puji2, dia sihat badan semangat sebab dia cukup susu cukup tidur, dia tidur untuk membesar.. budak ni bukan harini tidur esuk dah besar pergi sekolah, panjang lagi masa dia jadi baby ni.. eeee teremosi sebab dah lama pendam..

Sama laa sis. Haritu mak & ayah mertua sy datang. Baby baru lepas meragam dr subuh, then diaa baru jee tido dorg kejut suruh bangun. Katanyaa tidoo ajee, disuruh bangun nak ajak main. Adoi ! Stress nyaaa, dah laaa kalau budak tu merengek kita yg kene jaga, kene hadap. Nak cakap nanti, kecik hati. Bila dorang dah balik, malam tu anak sy meragam. Mungkin sbb overtired.

7mo trước

Samalah, in laws selalu kata baby asyik tido je panggil suruh bgn nk ajak borak. Masalahnya baby baru berapa hari je. kita ni struggle nk tidokan anak.

awak stay dgn family ke mcm mana?, kalau ni minta husband yg pesan la. gpun normal la nb tidur lama, dia pun bkn pandai nak main itu ini lagi. ataupun kalau ni better balik umah family sendiri kejap ke, bagi tenang balik, sbb awak stress pun da sampai effect ke susu da.

Sama sis, kitanya struggle tidurkan dia, ni tetiba tgh malam dtg nk jenguk cucu. Jenguk tu tk kisah ni dgn suara kuat2 panggil tidur dh ke. Kitanya tumpang pantang rumah dia, serba salah nk tegur.