Baby 2 bulan tidur sepanjang malam

Saya nak tanya, normal ke baby 2 bulan tidur sepanjang malam? Kalau dia tidur pukul 8, kadang pukul 3 lebih baru dia bangun balik nak susu. B4 this tak pun..baru2 ni je mcm tu. Bila kejut susu dia tolak nak sambung tidur. Tp perasan jugak sblm dia tidur malam, dia akan nyusu banyak..dari ptg lps mandi nak susu je sampai dia tidur. But then, takpe ke gap nyusu lama sangat? #firstbaby #ingintahu

1 Trả lời

Dia breastfeed ke minum susu fm sis? Kalau fm mmg normal dia akan rasa kenyang & gap lama..sbb susu fm mmg kenyang lama berbanding susu ibu..anak sulung sy dulu tidur lepas maghrib..pkul 11 malam sy akan kejut dia bangun susu sbb dia minum susu fm start umur 2 bulan..kemudian pkul 4/5 pagi mcm tu baru dia merengek mntak susu..tapi bila refer doc..doc mintak kurangkan ounz susu supaya dia akan menyusu setiap 2/3 jam..tapi umur 4 bulan dia start balik rutin tido lepas maghrib..bgun susu pkul 11..then nak dekat subuh baru bngun menyusu & sambung tido balik smpai pkul 8/9 pagi..maybe sbb masa tu ounz susu dah bertambah jd dia kenyang lebih😅anak sy minum susu anmum masa tu..

3y trước

Dia kekenyangan la tu mommy..xpe jgn putus asa..mommy keep ok kejut dia..kalau dah kejut & xnak jugak menyusu..xpe biarkan..dia lebih pentingkan tidur la tu😅tp nnt tlg refer doc ya..tanya ttg side effect kalau kes mcm ni..👍