hi mommies, minggu ke berapa ya sesuai untuk buat details scan? saya skrg 19 minggu

saya skrg 19 minggu dan saya tk sure minggu ke berapa nk buat detail scan biar betul2 jelas..

14 Các câu trả lời

Hi sis, details scan sebaiknya dibuat waktu usia kandungan antara 18w - 24w sahaja. Dalam weeks ni ikut apa yang saya beria research itu adalah waktu terbaik untuk check semua organ and percent ketepatan dia lagi tinggi.

Nak timing nak cantik, buat time 21-22 minggu. Sebab detail scan boleh buat sampai 24 minggu je. Minggu ke 21-22 tu dah cantik dah tuu. Sekali check gender.

week 19 pon boleh dahh ... sya buat detail scan week 19 jugak .. nampak baby full kaki tngan jantung jari smua and jantina pon boleh tgk kalau baby x tutup

Ada sesetengah klinik dia suruh dtg cukup 20w dan ke atas. Hritu saya buat 20w lebih, alhamdulillah semua nampak bacaan.

saya buat masa 18weeks untuk yg scd ni tapi masa anak first saya buat 21weeks..better buat sebelum 22 weeks la..

Saya dulu buat masa 24 weeks. Semua dah jelas masa tu. Kalau sis nak buat skrg pun boleh je. Ikut mana yg sesuai

sy buat wktu 18w. dr sy yg suggest n set kan appmnt 18w sbb dia kata senang nk pusing2 kn baby sbb msih kecik

18w-24w. tp better tunggu 20w ke atas. besar sikit..alang² boleh tgk gender

Sy bru lpas buat detail scan 21 weeks 6hari kat hosp kerajaan 😇

1t trước

Kat kerajaan bg ibu yg ada msalah sblm ni, ada special sikit. Jumpa pakar bayar rm6 je utk detail scan..

21-24 minggu. saya buat masa 24 minggu sbb tu je free